Nevşehir'de örgün eğitimin en önemli kurumlarından biri haline gelen Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi'nde (KAPEM) 23. eğitim döneminde eğitimler hafta içi ve hafta sonu sürüyor. Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi'nin (KAÇEM) Nevşehir Adnan Menderes Otobüs Terminalinin üst katında oluşturduğu Kadın Eğitim Biriminde de eğitim çalışmaları 21 Ocak Pazartesi günü başlayacak.
KAPEM'de 23. eğitim döneminde Kadın Üst Giysileri Dikimi, Ceyiz Ürünleri Hazırlama, Elde Kurdele İşi, Kadın Giysileri Kalıp Hazırlama, Pratik İngilizce İlk Kademe, Arapça İlk Kademe, Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü ve Hızlı Klavye Kullanımı ile zihinsel engellilere yönelik olarak da Metal Çiçek Yapma gibi branşlarda kurslar düzenlendi.
400'e yakın kursiyerin katıldığı 23. eğitim dönemindeki eğitim çalışmaları, Bilgisayar Eğitim Merkez ile Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi (KAÇEM)'in Belediye Caddesi'ndeki ana merkezi ile merkeze bağlı Cevher Dudayev Mahallesi ve 2000 Evler Mahallesi'nde oluşturulan kadın eğitim birimlerinde hafta içi ve hafta sonu kursları olarak gerçekleştiriliyor. 2000 Evler Mahallesi'ndeki Kadın Eğitim Biriminde ayrıca engellilere yönelik olarak el sanatları eğitimleri de verilecek.
Öte yandan, Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeki TOKİ konutlarında ikamet eden ev hanımlarına yönelik olarak Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin üst katında KAÇEM tarafından oluşturulan kadın eğitim birimindeki eğitim çalışmaları, 21 Ocak 2013 Pazartesi gününden itibaren 09.00-16.00 saatleri arasında verilecek. Terminal eğitim biriminde, ev kadınlarına yönelik olarak çeşitli eğitici kurslar düzenlenmesi hedefleniyor.
4 ay süre ile devam edecek eğitici kurslar sonrasında düzenlenecek sınavlarda başarılı olanlara daha sonra başarı sertifikası verilecek.
(MÖZ-ZB-Y)

18.01.2013 12:58:58 TSI

Editör: Wan Haber