MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, hükumet tarafından kapatma kararı alınan Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurulu'na (TAPDK) yönetim kurulu başkanı ve üye atandığını, bunun hangi gerekçe ile yapıldığını sordu. Bulut, soru önergesini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in cevaplaması için TBMM Başkanlığına sundu.
MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, hükümetin kapatma kararı aldığı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'na (TAPDK) yeni başkan ve üyeler atandığını belirterek, 'kapatılması gündemde olan bir kuruma' hangi nedenle yeni başkan ve üyelerin atandığını sordu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanının cevaplamasını isteyen MHP'li Bulut, Bakanlar Kurulu'nun 7 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararına göre, TAPDK Başkanlığına Suat Evcimen'in atandığını, Evcimen'in Maliye Bakanlığının kontenjanından kurula aday gösterildiğini belirtti. Ahmet Duran Bulut, kurumun kapatılıp kapatılmayacağının atama sebebiyle belirli olmaması nedeniyle personellerde sıkıntı yaşandığını ifade ederek, "Bu kurumda görev yapan personelin akıbeti ne olacaktır?" diye sordu.
Bulut, TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, "Tütünün, ekonomik getirisi ve yüksek vergileri sebebiyle farklı piyasa riskleri içeren bir ürün olarak değerlendirilmesi, üretiminin ve ticaretinin pek çok ülkede ayrı bir kamu otoritesi eliyle ve özel yasalarla düzenlenmesi ve piyasaya kaçak, sahte ve kayıt dışı ürün sunulma olasılığının yüksek olmasından dolayı bu yapının genel müdürlük düzeyinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yapılandırılması ülke ekonomisi ve sektör açısından önemli olmayacak mıdır?" ifadelerine yer verdi.
(YU-YHY-Y)

04.12.2012 18:25:18 TSI

Editör: Wan Haber