Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde, nesli tehlike altında olduğu için avlanması yılın 12 ayı yasak olduğu halde kapanla (tuzak) ayı avladığı ileri sürülen bir kişi yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Şenpazar ilçesi Kızılcasu Göçet mevkiinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü ekiplerine, avlanması yasak olmasına rağmen kapan kurmak (tuzak) suretiyle ayı avladığı ihbarı geldi. Kastamonu Şube Müdürlüğü ve Kızılcasu Orman İşletme Şefliği yetkilileri, bölgeye giderek olay yerinde inceleme yaptı.
Yapılan incelemelerde M.K. adlı şahsın ormanlık alana çadır kurduğu, aynı zamanda ayı yakalamak için kullanılan iki tane kapanı tuzaklanmış bir şekilde bulundu. Aramalarda kapanla birlikte M.K.'ye ait iki adet bıçak ve bir tane de av tüfeği ele geçirildi. Ekipler tarafından yapılan aramada etrafta avlanan herhangi bir av hayvanı bulanamazken, M.K.'ye yasaklanan avlanma esas ve usulleri ile avlanma yaptığından para cezası uygulandı.
Yetkililer, kanunlara uygun olmayan şekilde kaçak avlanan avcılar hakkında yasal işlem yapılacağını, yasalara aykırı olarak avlanan bütün yaban hayvanları için tazminat talep edileceğini, av ve yaban hayvanlarının ve bunların her türlü türevlerinin sahiplenilemeyeceğini, ticaretinin yapılamayacağı belirterek, bu tür kaçak avlanmalarının yaban hayatını ve ülkemizin sahip biyolojik çeşitliliği olumsuz etkileyeceğini söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
(Vİ-AŞ-Y)

26.12.2012 11:57:12 TSI

Editör: Wan Haber