Elbistan Devlet Hastanesi'nde sağ göz kapakları gözüne kaynayan hastaya, yeni doğan bir çocuğun amniyon zarından alınan kök hücre nakledildi
Sağ gözünde çocukluktan beri et olan ve bu eti aldırmak için ameliyat olan Levent Kılıç, gözündeki sorunun büyümesi ve göz kapaklarının gözüne kaynaması nedeniyle, biri üniversite hastanesi olmak üzere 3 defa ameliyat olmasına rağmen, gözündeki sorun tedavi edilemedi.
Elbistan Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Nuh Bingöl'e başvuran ve sağ gözünün tedavisini isteyen Levent Kılıç, Elbistan'da ilk defa yapılan başarılı bir operasyon ile eski sağlığına kavuştu. Levent Kılıç'ın gözüne, yeni doğan bir çocuğun amniyon zarından alınan parça nakledildi.
Gözündeki sorunun her geçen gün daha da ilerlediği için sağ gözünün kapanma derecesine geldiğini ifade eden Levent Kılıç, şunları söyledi:
"Çocukluğumdan beri gözümde et vardı ve kanlanıyordu. Onu aldırayım dedim ve daha sonra çoğaldı, gözüm kapanacak dereceye geldi. Son zamanlarda ise çocuklar gözüme bakmaya korkar hale gelmişlerdi. Doktorumuz Nuh Bingöl Bey gelmeden önce tedaviye başlamıştım. Biri üniversite hastanesi olmak şartı ile bugüne kadar 3 defa ameliyat oldum. Nuh Bey geldiğinde de tedavim üniversitede devam ediyordu. Üniversiteden bir sonuç alamadım. Sağ gözümün yarısı kapanmıştı. Göz kapaklarım gözüme bitişmişti. Nuh Beyin yaptığı 3 saatlik bir operasyon sonucunda gözlerim eski sağlığına kavuştu, 15 gün sonrada işimin başına döndüm."
Elbistan Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Nuh Bingöl ise, yapılan ameliyat hakkında şunları söyledi:
"Hastamızın sağ temporal peteği nedeniyle biri üniversite hastanesi olmak üzere daha önce 3 defa ameliyat olmuş. Hastada üstte ve altta zarın göz zarına kaynaşması oluşmuş. Hastamız bana başvurdu. Bizde tedavi için gerekli tetkikleri ve ameliyat planını oluşturduk. Elbistan Devlet Hastanesi'nde ilk defa böyle bir ameliyat yaptık. Yeni doğan bir bebeğin amniyon zarından aldığımız kök hücreyi naklettik. Ameliyat esnasında ve sonrasında herhangi bir komplikasyon yaşanmadı. Bir aylık bir takipte hastamız tamamen iyileşti ve önceki göz sağlığına kavuştu."
(OZR-Y)

25.12.2012 15:41:22 TSI

Editör: Wan Haber