Düzce Otelciler ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Osman Ataseven, havaların soğuması ile birlikte kapalı mekanlarda uygulanan sigara yasağının uygulanmadığını ve şikayetlerin arttığını, yapılacak denetimlerde kapalı mekanlarda sigara içeren mekan sahiplerinin ruhsatlarının iptal edileceğini söyledi.
Oda Başkanı Osman Ataseven, yaptığı açıklamada havaların soğuması ile birlikte kapalı mekanlarda sigara içilmesine yönelik şikayetlerin artığını söyledi. Ataseven, bazı kapalı mekanlarda tütün mamullerinin içildiğini para cezalarının pek caydırıcı olmadığını gördüklerini ifade ederek, "Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın sigaraya karşı savaşta cezaların arttırılması ve tekrarında İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları'nın süresiz iptal edilmesi, iş yeri sahiplerinin azami derecede mağdur edeceğinden kahvehane işletmecilerimizin insan sağlığını ön planda tutarak kapalı mekanlarda sigara içiçiliğine müsaade etmemeleri kendi menfaatlerine olacaktır" dedi.
Ataseven, üyelerine seslenerek sigara içilmesine izin vererek değil, kaliteli hizmet vererek müşterilerinin ilgisinin çekilmesi gerektiğini burgulayarak "Benim kahvehane işletmecilerine ve üyelerimize önerim sigara içirmekle müşteri memnun etmektense kalite ve hizmetleriyle müşterilerini mekanların da toplamalarıdır. Ayrıca mekanlarında sigara içiciliğine müsaade etmeyen odamız üyelerine dumansız, temiz mekanlarında müşterilerine hizmet verdiklerinden dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
(AY)

10.01.2013 13:30:46 TSI

Editör: Wan Haber