Büyükşehir yasa tasarısıyla Tekirdağ'ın Kapaklı İlçesi'ne bağlanan Pınarça köyünü ziyaret eden CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı üyeleri vatandaşlarla sohbet edip sıkıntılarını not aldılar.Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin başkanlığında gerçekleşen ziyaretlerde CHP'li İl Genel Meclis üyeleri Sami İkizler ve M. Zeki Gürcün, Kapaklı Belediyesi Meclis üyeleri Nedim Yılancı, Erol Özkan, Ahmet Yörük, CHP Kapaklı İlçe Sekreteri Adnan Şahin, İlçe yönetim kurulu üyeleri Esvet Çalışkan, Fahrettin Gür, Yahya Avcı ve Ercan Karagöz hazır bulundu.
Ziyaretler kapsamında ilk olarak Köşem Kıraathanesi ziyaret edildi. Kahvehanede bulunan vatandaşlarla tokalaşan CHP'li üyeler daha sonra kendileriyle sohbet ettiler. CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Büyükşehir Yasa Tasarısı ile, köylerin Kapaklı'ya bağlanacağını anımsatarak "Pınarça köyünün mahalleye dönüşmesinin ardından vatandaşlarımızla hem tanışmak hem de sıkıntı ve dertlerini dinleyerek bu noktada ne gibi çözümler üretebiliriz düşüncesiyle ziyaretlerimize başladık. Ziyaretteki bir diğer amacımızda köylerdeki CHP'li üyelerimizle ikili ilişkilerin artırılması ve yeni örgütlenmeyle ilgili olarak yeni yol haritasının belirlenmesi için istişare yapacağız. Kapaklı'nın İlçe olmasından dolayı son derece mutluyuz. Bu durumun tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sıkıntı ve dertler konusunda da elimizden gelen neyse bunları yapma adına sizleri ziyaret ettik ve tüm isteklerini tek tek not alarak çalışmalarımızı bu yönde yapacağız" diye konuştu.
CHP'li üyeler Pınarca köyü sakinlerine, köyün Kapaklı'ya bağlanılması konusunda ne düşündüklerini ve Çerkezköy Belediyesi'nin bugüne kadar yardım konusunda ne gibi çalışmalar yaptıklarını sordular. Bunun üzerine söz alan köy sakinlerinden Sami Adalı, "Çerkezköy'den ayrılarak Kapaklı'ya bağlanmaktan son derece mutluyuz. Çerkezköy Belediyesi bir kere olsun buraya gelmedi. Tüm yardım ve çalışmalar konusunda bugüne kadar en büyük destekçimiz Kapaklı Belediyesi olmuştur. Ne istediysek hep Kapaklı Belediyesi gerçekleştirdi. Bundan dolayı da Kapaklı Belediyesine bağlandığımız için köy halkı olarak hepimiz çok mutluyuz" cevabını verdi.
Bir diğer köy sakini ve aynı zamanda Kıbrıs Gazisi olan Mehmet Er ise, "Kapaklı ile Pınarça arasında mesafe kalmadı. Köy halkı olarak tüm ihtiyaçlarımız Kapaklı Belediyesi tarafından karşılandı. Karda kışta yollarımız kapandığı zaman bir kere olsun hayır demeden yardımımıza koştular. Çerkezköy'den alınıp Kapaklı'ya bağlanmamız bizler için çok güzel oldu ve bundan sonra da herkese hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde açıklamada bulundu.
Konuşmaların ardından söz alan İl Genel Meclis üyesi Sami İkizler ise, "Pınarça'da referandum sürecinde çöplerin alınmadığı günleri gördük. O zamanlarda buraya gelerek bu konu hakkında açıklamalarda bulunarak Pınarça halkımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık ve seslerini duyurduk. Mevcut yönetim bir dönem buradaki çöpleri toplatmadı. Bizlerin yapmış olduğu açıklamalardan sonra ne hikmetse çöpler biranda toplanmaya başladı. Diğer yandan bağlantı yollarının sorumluluğu İl Özel İdarelerine aittir. Cezaevi ile Pınarça arasında kalan yolu iki kere yaptırdık. Kapaklı'ya kadar olan kısmı da bu yıl yama yaparak çalışmalarımızı bitirdik. Kendi sorumluluk alanlarımızda ki yerlere de soğuk asfalt çalışmaları yaptık. AK Partililer sıcak asfalt sözü vermişlerdi artık kendileri geldiklerinde bu söz neden yerine getirilmedi diye sorarsınız artık. Çerkezköy Belediyesine göre Pınarça artık yetki alanımızdan çıktı ve bundan sonrasını Kapaklı Belediyesi düşünsün felsefesi hakim olmaya başlamış gibi bir durum söz konusudur" dedi.
CHP'li üyelerin bir sonraki durağı ise Yılmaz Kıraathanesi oldu. Burada kendileri karşılan Pınarça Köyü Muhtarı İlhami Özkan, kendileriyle yakından ilgilendi. Pınarça'nın Kapaklı'ya bağlanmasını değerlendiren Muhtar Özkan, "bundan sonrası için hayırlısı olmasını temenni ediyorum ve bu durumun iyi olacağını düşünüyorum. Kapaklı ile imar konusunda birleştik ve imar bütünlüğünü geleceğini düşünüyorum. Bundan sonrası içinde hizmetler anlamında yakın olduğumuz için daha kolay geleceği düşüncesindeyim. Çerkezköy'den de Kapaklı'dan da gerekli yardımları sürekli aldık. Seçimlere kadar tüzel kişiliğimiz devam edecek ve seçimlerden sonra mahalle olarak devam edeceğiz" diye konuştu.
En büyük sıkıntılarının yol olduğunu kaydeden Muhtar İlhami Özkan, "köy içi yollarımız yapılacaktı ama kaldı. Stabilize yol yapılması planlanıyordu ama olmadı. Sefaalan'a giden yolun bozuk olmasından dolayı hiçbir aracımız oradan geçemiyor" derken, İl Genel Meclis üyesi M.Zeki Gürcün ise "bozuk yolların tamirini İl Özel idaresi yaptıracak ama köy içi yollar ise belediye tarafından yaptırılacaktı. Bununda idari değişmeden dolayı askıda kaldığını düşünüyoruz" bilgisini verdi. CHP'li üyeler son durak olarak Mehmet Selvili Kıraathanesini de ziyaret ettikten sonra kahvehane ziyaretlerini tamamladılar.

28.01.2013 12:11:10 TSI

Editör: Wan Haber