Kapadokya bölgesinde bulunan oteller yılbaşı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Birçok otelde yılbaşı için çeşitli kutlama programları düzenlenirken, acenteler yerli ve yabancı turistler için farklı seçenekler sunuyor.
Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, yılbaşı nedeniyle Kapadokya bölgesinde yer alan otellerde doluluk oranının şimdiden yüzde 80 seviyesine ulaştığını söyledi. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yerli turistlerin yanı sıra çok sayıda Uzakdoğulu ve Avrupalı turistin yeni yıla Kapadokya'da gireceğini ifade eden Demir, bölgeye yılbaşı tatilinde gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.
Yılbaşı gecesi bölgedeki 4 ve 5 yıldızlı otellerde düzenlenecek olan gala programlarının ücretinin kişi başı 100 TL ile 400 TL arasında değiştiğini ifade eden Demir, programlarda konuklar için yılbaşı özel yemeği, yerli ve yabancı içki, canlı müzik, dans gösterileri ve oryantal gibi aktivitelerin sunulacağını söyledi.
Yeni yıla daha farklı bir mekanda girmek isteyen turistler için ise bölgedeki çok sayıda yer alan yeraltı kayadan oyma eğlence merkezlerinde Türk geceleri düzenlenecek. Genellikle yabancı turistlerin ilgi gösterdikleri buradaki kutlama programında ise ateş dansı, oryantal, canlı müzik, Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait halk oyunları gösterileri yer alıyor. Buradaki eğlencelere katılma ücreti ise 80 TL ile 130 TL arasında değişiyor.
(MÖZ-AÖ-Y)

18.12.2012 11:29:37 TSI

Editör: Wan Haber