Cappadox dev bir bütçe ile hayata geçiyor. Ülke ekonomisine dev bir katkı sunması beklenen festivan 16-18 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Cappadox kapsamında 7 bin bilet satışa sunuldu. Yaklaşık olarak 5 Milyon TL'lik bir gelir hedefleniyor. İşte festivalin detayları...

Pozitif Live’ın tasarladığı festivalin çağdaş sanat küratörlüğünü Fulya Erdemli, gastronomi bölümünün öncülüğünü de ünlü şef Maksut Aşkar yapıyor.

‘Kapadokya insanda adeta bir başka dünya hissi yaratıyor’ diyen Pozitif Live’ın ortaklarından Cem Yegül, Kapadokya’da müziğin yanı sıra çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinliklerinin bir arada olacağını söylüyor. 

Bu yıl birincisi yapılacak festival yurtdışından katılımcılara ulaşmayı, uluslararası festival takvimine girmeyi amaçlıyor.

Uzun zamandan beri Kapadokya’da bir festival yapmayı hayal ettiklerini anlatan Yegül, ‘Kapadokya’nın çok özel bir coğrafyası var. Bu coğrafyanın getirdiklerini de kullanmamak mümkün değil. Örneğin Cappadox’ta yapacağımız Sessiz Yürüyüşler hem coğrafyanın bireysel olarak algılanması hem de kolektif hareket etme üzerine bir deneme. Herkes tek başına sessizce yürüyebilir ama 25 kişi bir arada ve sessizce yürümeyi başarmak oldukça ilginç tecrübelere kapı açacak. Ayrıca sanatçıların da festival katılımcıları olmalarını, beklenmedik birleşmelerle sürpriz etkinlikler üretmelerine imkan tanımayı hedefliyoruz’ diyor. Mayıs ile eylül ve ekim ayları, Kapadokya’da turizmin en yoğun olduğu dönem. Özellikle Brezilya, Meksika ve Japonya gibi okyanus aşırı ülkelerden gelen turistlerin ilgi gösterdiği Kapadokya 1985’ten beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Cappadox kapsamında 7 bin bilet satışa sunuldu. Yegül, Cappadox’un kendi etkinliklerinin yanı sıra vesile olduğu konaklama ve ulaşım gibi tüketim kalemleriyle birlikte Kapadokya’da 5 milyon liralık bir ekonomi yaratacağını öngörüyor.

Editör: Wan Haber