Kapadokya Doğalgaz tarafından Nevşehir'in yanı sıra Avanos ve Ürgüp ilçelerinde alt yapı yatırımları için 4 Milyon TL yatırım yapıldı. Şirket geçtiğimiz yıl içerisinde 10 binin üzerinde yeni abone yaptı.
Kapadokya Doğalgaz Genel Müdürü Özenç Gezgin düzenlediği basın toplantısında, şirketin 2012 yılı yatırımları ve 2013 yatırım programı hakkında bilgi verdi. Kapadokya Doğalgaz olarak, Nevşehir il merkezinin yanı sıra Avanos ilçesinde geçtiğimiz yıl içerisinde 60 km ana hat ve 25 km bina bağlantı hattı çalışması yaparak 2 bin 500 binaya doğalgaz verdiklerini ve 10 binin üzerinde yeni aboneye ulaştıklarını belirten Gezgin, bunun için yaklaşık 4 Milyon TL yatırım yaptıklarını vurguladı. Gezgin, yatırımlarla birlikte şu anda Nevşehir'in yüzde 80'i nin Avanos ilçesinin ise yüzde 60'ının doğalgaz kullanabildiklerini sözlerine ekledi.
İlk olarak Nevşehir'de başlayan doğalgaz kullanımının Avanos'un ardından Ürgüp ilçesine geldiğini ifade eden Gezgin, Ürgüp halkının çevreci ve ekonomik olan doğalgaza kavuşması için Avanos-Ürgüp arasında 10 bin 600 metre iletim hattının çekildiğini söyledi. Gezgin, "Doğalgazı Ürgüp ilçemize ulaştırabilmek için yaptığımız çalışmaları tamamladık. Şu anda Kavaklıönü Mahallesi sakinleri doğalgaz kullanımına başladı. Bu nedenle 15 Şubat Cuma günü saat 13.00'te bir tören düzenleyeceğiz. Bu törene tüm Ürgüp halkımızı davet ediyoruz" dedi.
(MÖZ-ZB-Y)

14.02.2013 15:57:24 TSI

Editör: Wan Haber