Antalya Büyükşehir Belediyesi, kanserle ilgili yurttaşları bilinçlendirmek amacıyla Medstar Kanser Merkezi işbirliğiyle başlattığı Kanser Okulu devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, Medstar Kanser Merkezi ile toplumu bilgilendirmek amacıyla başlattığı "Kanser Okulu"nun 2'nci dersi, 9 Aralık Pazar günü saat 14.30'da AKM'de yapacak. 2'nci derste "Çevresel Faktörler, Yaşam Tarzı ve Kanser İlişkisi" ele alınacak.
Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Demirkazık, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Prevantif Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Çelik konuşmacı olarak katılacak. Konferansın moderatörlüğünü Medstar Kanser Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan yapacak.
SORULAR YANIT BULACAK
2'nci derste şu sorulara cevap aranacak; "Kimyasallar kansere neden olur mu? Meyve ve sebzelerde bulunan ilaç kalıntıları ve hormonlar kansere neden olur mu? GDO'lu ürünler kansere neden olur mu? Hazır gıdalar ve konservelerden kaçınmalı mıyız? Ülkemizde mide ve kolon kanseri riski artıyor mu? Beslenme ile ilişkisi nedir? Güneş ışınları zararlı mıdır? Başlıca hangi kanserlere neden olur? D vitamini eksikliği kansere neden olur mu? Çevremizde olan radyasyon bize nasıl zarar verir? Tomografi ve MR gibi filmleri çektirmek kansere neden olur mu? Sigaranın neden olduğu kanser türleri nelerdir? Kansere nasıl neden olur? Sigaraya bağlı kansere yakalananlar sigara üreticilerini mahkemeye verebilirler mi? Sigarayı bırakma yolları nelerdir? Beslenme şekliyle kanserin ilişkisi var mıdır? Doğru beslenme çocuklarımı gelecekte kanserden korur mu? Şeker kansere neden olur mu? Obezite ile kanserin ilişkisi var mı? Egzersiz kanserden korur mu? Toplumsal kanser paranoyası nedir? Nasıl zarar verir, kimlere kazanç sağlar?"
(SÇ-SÇ-Y)

06.12.2012 14:15:44 TSI

Editör: Wan Haber