Rize'de 12 yıl boyunca lenf kanseri ile mücadele eden ev hanımı Emine Korkmaz, yaşadıklarını "Hayata Tutunuş" isimli kitabında kaleme aldı.
Rize'nin Ardeşen ilçesinde yaşayan Emine Korkmaz (41) ilginç hayat hikayesini kaleme aldığı "Hayata Tutunuş" isimli kitabı ile okurlar ile paylaşmaya hazırlanıyor. Yıllar önce eşini kaybeden, iki çocuğu ile hayata tutunmaya çalışan Korkmaz, 12 yıl önce lenf kanserine yakalandı. Yakalandığı hastalığa ve hayatın karşısına çıkardığı zorluklara direnerek hayata tutunmayı başaran Korkmaz, yaşadığı acı tatlı ve ders niteliğindeki hayat hikayesini satır aralarına sığdırmaya çalıştı. Mart ayında okurlarla buluşması beklenen kitap, hayata tutunmakta güçlük çekenlere, hastalıklar karşısında psikolojik olarak yenik düşenlere karşı bir çok ibretlik öykü içeriyor.
İlkokul mezunu ve ev hanımı olan Emine Korkmaz acıların paylaşılarak hafifleyeceğini, küçük şeylerle mutlu olmayı başaranları hayata daha kolay tutunabileceklerini belirterek, "Yaşadığım ihanetleri, nankörlükleri, zorlukları, hayat kırıklıklarını ve tüm bunların yanında mutluluk ve sevinçlerimi bu kitapta topladım. Bu kitabı hazırlarken hem bu yaşadıklarımı insanlarla paylaşarak biraz olsun hafiflemek hem de benim yaşayıp aştığım bazı zorluklarla karşı karşıya olan insanlara yardımcı olmak istedim. Bana göre haya tutunmanın sırrı sevmeyi öğrenmekte ve küçük şeylerle mutlu olmayı başarmakta gizli. Ben hayal kırıklıkları ve mutsuzlukları olan insanlara küçük şeylerle mutlu olmayı öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Hayatımın en zor anlarında bile çocuklarımın okullarından çıkıp eve geldikleri an yaşadığım mutluluk bana her şeyi unutturuyordu. Bu kitapta yazdığım tüm olaylar başımdan geçen gerçek olaylardır" dedi.
(GF-ÖS-Y)

15.01.2013 14:35:32 TSI

Editör: Wan Haber