Malatya'da kanser hastası bir kızın umre sevgisi, iş adamlarının destek verilmesiyle gerçekleşiyor.
Hasan Varol Mahallesi 1. sokak Arpacılar Sitesi 4. blokta oturan Alev Hayta (31), kanser hastalığıyla mücadele ediyor. Bekar olan Alev Hayta, "Uzun zamandır hayalini kuruyordum. Bir gün iyi olacağım ve umreye gideceğim diye. Doktorlarımızın yaşamaz dediği hastalıktan bana verilen moral ve destek ile yaşamayı sürdürmeye çalışıyordum. Bir gün rüyamda sevgililer sevgilisi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i gördüm. O sabah nasıl kalktım hatırlamıyorum. O günden sonra hastalığım bana biraz daha kolay gelmeye başladı. Şimdi ise Allah çok şükür hastalığımı yendim ve bir gün gazeteci bir arkadaşım ben telefonla aradı ve hayırlı olsun Malatya hayırsever iş adamlarımızı seni umreye gönderiyor dedi. Nasıl sevindiğim anlatamam benim rüyam gerçek oldu. Emeği geçen herkes teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun" dedi.
Kızın babası Ali Hayta ise, "Kızım yıllardır hasta yatağında mücadele veriyor. Ben baba olarak kızma hep dua ettim. Çok şükür dualarım kabul oldu. Herkes teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Anne Ayten Hayta da, "Kızım yıllardır hasta yatağında mücadele veriyordu. Şimdi ise kendi başına Umre'ye gidecek diyerek gözyaşlarına engel olamadı. Hayır sever iş adamlarına gazeteci arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz dedi.
(NA-AŞ-Y)

24.01.2013 12:52:25 TSI

Editör: Wan Haber