Malatya'da umreye giden kanser hastası genç kadın, "Doğum günümde aldığım en güzel hediye umre oldu" dedi.
Çukurdere Mahallesi'nde oturan kanser hastası Alev Hayta (31) umreden döndü. Orada yaşadığı güzel anıları anlatan Hayta, "Benim umreye gidip dönmemi sağlayan hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Kanser hastasıydım. Uzun süre tedavi gördüm. Umre ziyaretine gitmeme vesile olan herkese teşekkür ediyorum. Gazeteci büyüğüm beni arayıp, 'Seni umreye gönderiyoruz" dediği zaman çok sevindim. Allah'a çok şükür benim için sadece hayal olan şeyleri gördüm ve çok mutluyum "ifadelerini kullandı.
"Benim gibi kanser hastası olan arkadaşlarıma şunları söylemek istiyorum: En güzel şey inanmak, şükretmek ve sabretmektir. Hasta oldukları için sakın hayata küsüp umutlarını kesmesinler" diyen Hayta, "Bugün benim doğum günüm ve hayatımda aldığım en güzel hediyelerden birisi umre ziyareti oldu. Rüyam gerçek oldu. Çok mutluyum. Ümidimi kaybetmedim. Hayata tutunmaya çalışıyorum" diye konuştu.
Alev Hayta'nın babası Ali Hayta ise, "Kızım hasta yatağından kalktı ve şimdi umreden döndü. Duygularımın nasıl olduğunu anlatamam. Çok mutluyum. Kızım gibi kanser hastası olan gençlerimizin de Allah yardımcısı olsun" şekilde konuştu.
(NA-Y)

09.02.2013 11:32:27 TSI

Editör: Wan Haber