Balıkesir Devlet Hastanesi yöneticisi Op. Dr. Tezcan Sezgin, hastanede 2012 yılında 8 bin 500 hastaya kemoterapi tedavisi uygulandığını söyledi. Kapasitenin zorlandığını ifade eden Yönetici Sezgin, hastaların daha rahat bir ortamda tedavi alması için 120 metrekarelik prefabrik bir yapı için çizimlere başlandığını belirtti.
Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne bağlı Balıkesir Devlet Hastanesi'nde 3 aydır hastane Yöneticiliği görevinde bulunan Op. Dr. Tezcan Sezgin, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Hastane Yöneticisi Tezcan Sezgin, Balıkesir'de görev yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyerek, hastanenin fiziki yapısındaki gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. Sezgin, "Hastanede çalışan personelin hassasiyeti benim için çok önemli. Hastanemizde açılmış olan kemoterapi servisi il genelindeki büyük bir eksikliği tamamlamış. 2011 yılında kemoterapi servisinde 4 bin 500 hasta tedavi görürken, 2012 yılında 8 bin 500 hastaya kemoterapi tedavisi uygulandı. Rakamlarda büyük bir artış var. Kanser hastalıklarında zaman önemli bir faktördür. Hastalara çok uzun zaman sonrasına randevu veremezsiniz. Bu şartlar altında, kapasitemiz zorlanıyor, kemoterapi hastalarının tedavi görebileceği 120 metrekarelik prefabrik bir yapı düşünüyoruz. Bununla ilgili de çizimlere başlandı. Kemoterapi ve kanser hastalıklarının tedavisinde görev alan personelin tutumu çok önemli. Bu hastalığın tedavisi ekip işi. Hastanemizde haftalık Onkoloji konseyi toplanıyor ve hastalar için uygun olan tedavi yöntemlerine dair ortak kararlar alıyor" dedi.
Balıkesir Devlet Hastanesi'nin fizik tedavi branşının faaliyet gösterdiği alanda da yer sıkıntısı olduğunu anlatan Tezcan Sezgin, "Rehabilitasyon için 60 metrekarelik bir alanımız mevcut. Bununla ilgili de bir çalışma yürüttük ve hastaneye yakın bir mevkiide 160 metrekarelik bir alan temin edildi. Fizik tedavi ve rehabilitasyon servisi için şartlar daha iyi olacak. Hastanenin fiziki şartlarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz" dedi.
(BD-MŞ)

28.01.2013 17:33:34 TSI

Editör: Wan Haber