AK Parti'nin sağlık politikasının temelini oluşturan ve sağlık dönüşümünün mimarı olarak gösterilen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kabinede görev almadığı dönemde sürdürdüğü çalışmalarının yanında Harvard Üniversitesi'nde de dersler verdi. Yeni Şafak'tan Nil Gülsüm'e konuşan Akdağ, kanser hastaları için önemli bir gelişmeyi paylaştı.

"Sosyal Güvenlik Kurumu'muz özel hastanelerle anlaşma yapıyor ve bu anlaşma çerçevesinde vatandaşımız oradan hizmet alıyor ama karşılığında biraz da fark ödüyor. Belli alanlarda bu farkı ödememesi şeklinde yapılıyor bu sözleşmeler" diyen Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesela yoğun bakım, kalp ameliyatı, acil servis gibi birimlerde fark ödemezsiniz. Kanser tedavilerinde de uygulama bu şekildeyken kanser cerrahisinde hastanelerin fark alma imkanı bulunuyor. Cumhurbaşkanımız bu hususta bize talimat verdi. Bunu Çalışma Bakanımızla da oturup konuşacağız.

Kanser cerrahisinde hastanelerin fark almadan bu operasyonları yapması imkanını Cumhurbaşkanımız'ın talimatıyla yerine getireceğiz. Kanser hastaları özel hastanelerden hizmet alırken cerrahileriyle ilgili de fark inşallah alınmayacak.

İkinci olarak; erken enfarktüs ölüm sayılarını çok azalttık. Ama bu işler zamanında yerinde ve tam müdahale gerektiriyor. Bu konuda gereken tedbiri büyük ölçüde almıştık, şimdi bunları tamamlayıp iyice yaygınlaştıracağız.

Anne ölümleri, en trajik ölümlerdir. Bunları önlenebilir sebepler açısından asgariye indirecek, neredeyse tamamen ortadan kaldıracak tedbirler almaya devam edeceğiz inşallah"

Editör: Wan Haber