Samsun'da bir kişinin öldürülmesi olayında kullanıldığı değerlendiren kanlı sopa ile belediyenin camlarını kırdığı iddia edilen genç kendini ele verdi.
Edinilen bilgiye göre, Canik ilçesinin Beledieyevleri Mahallesi'nde ikamet eden Mehmet Dumanoğlu (42), İlkadım ilçesinin Yukarıavdan köyünde yol kenarında ölü olarak bulundu. Balıkçılık yaptığı öğrenilen Mehmet Dumanoğlu'nun cesedi otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Dumanoğlu'nun yüzünden sert bir cisimle darp edilerek öldürüldüğü tespit edildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, Mehmet Dumanoğlu'nun daha önce kavga ettiği kişiler üzerinde araştırma yaptı. Öldürülen şahıs ile kavgalı olan S.K.'nın (53) cesedin bulunduğu sabahın gecesi saat 03.30 sıralarında Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Canik Belediyesi yeni hizmet binasının camlarını kırdığı ve Irmak Polis Merkezi'nde "Mala zarar verme" suçundan gözaltına alındığını tespit etti. Cinayet Bürosu ekipleri, S.K.'nın camları kırdığı sopada kan izine rastladı. Söz konusu sopanın Mehmet Dumanoğlu'nun öldürülmesinde kullandığı tahmin ediliyor. Sopanın cinayet olayında kullanılıp kullanmadığını kan izinin tahlili sonucu belli olacağı öğrenildi. Ayrıca, gözaltına alınan S.K. ile birlikte S.C., H.K.'nın şüpheli sıfatıyla, M.M. ve U.A.'nın ise tanık sıfatıyla jandarmaya teslim edildiği öğrenildi. Savcı gözaltına alınan şahıslara sorgulanmaları için ek gözaltı verdi. Öldürülen evli 4 çocuk babası Mehmet Dumanoğlu, öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Canik ilçesi Teknepınar Mezarlığı'nda gözyaşları içinde toprağa verildi. Soruşturma sürdürülüyor.
(MAY-SLH-Y)

18.02.2013 17:54:18 TSI

Editör: Wan Haber