Van-Çatak karayolu üzerindeki Kanisipi Şelalesi’nde düzenlenen festivale HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’nın yanı sıra ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çatak Belediyesi eş başkanları Celalettin Bartu ve Evin Keve tarafından birer açılış konuşması yapıldı. Bartu, Çatak ilçesinin Van’ın en eski ve en güzel ilçelerinden biri olduğunu söyleyerek, “Çatak bulunduğu konum itibari ile son noktada, ama bugün burada gördüğümüz gibi tabiri caizse iğne atsan yere düşmez, mahşeri bir kalabalığa şahit oluyoruz. İnsanlarımız buraya hem eğlenmeye hem de piknik yapmaya gelmişler, hoş gelmişler sefalar getirmişler. Çatak'ın balını, alabalığını, cevizini ve doğa güzelliklerine bu yıl otlu peynirini de ilave ederek insanlığın nazarına yeniden verelim, yeniden gündeme getirelim istedik. Festivalin birincisini yaparken, tereddüt etmiştik. Çatak'ta insanımız buna ilgi gösterir mi diye. İlk yılda çok yoğun olmuştu, ama her geçen sene bu etkinliğe Vanlının, Çataklının ilgisinin artıyor olmasını görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Onun için herkese teşekkür ediyorum" dedi.

galeri.png


MKM sanatçıları ve yerel sanatçıların söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde katılımcılar halay çektiler. Çataklı üreticiler tarafından yetiştirilen ürünlerin sergilendiği stantları gezen eş başkanlar, beraberindekilerle birlikte kıl çadırda kendilerine ikram edilen organik bal ve cevizden tadımlık aldıktan sonra festival alanından ayrıldı. Bekir Kaya ve beraberindekiler, festival kapsamında Çatak çayında yapılan raftingin startını verdikten sonra ilçeden ayrıldı.


Çatak Belediyesi Eş Başkanı Evin Keve ve Özalp Belediyesi Eş Başkanı Handan Bagcı da Çatak çayında rafting yaptı. Festival, akşam sanatçı Rojda’nın vereceği konserle son bulacak. 

galeri.png

Editör: Wan Haber