BDP'li Çatak Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen “Kanisipi Alabalık, Bal, Ceviz ve Doğa Festivali”nde binler buluştu. Van'dan ve Çatak'a bağlı köylerden yöresel kıyafetleriyle festival alanına akan halk, doğayla bütünleşti. Sabahın erken saatlerinden itibaren Van merkez başta olmak üzere Çatak ve bağlı köylerden binlerce vatandaş ilçe merkezine 5 kilometre mesafede bulunan ve yılın sadece Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında suyun aktığı Kanisipi alanında bir araya geldi. Festivale HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP PM üyesi Ramazan Yıldız, BDP Van İl Başkanı Musa İtah, BDP il, ilçe yöneticileri, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Van İlçe Belediye Eş Başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.


Kadınların yoğun ilgi gösterdiği festivale yöresel kıyafetleriyle katılan vatandaşlar, Kanisipi'den çıkan suyun aktığı derenin kenarına çardak kurarak kahvaltı yaptı. Kayalıklara ise dev PKK bayrakları ile Abdullah Öcalan'ın ve çeşitli tarihlerde ölen PKK'lıların posterlerinin asıldığı gözlendi. Çatak'tan gelen kadınlar gözleme, yağlı ekmek, otlu peynirli börek gibi yöresel yemekler yaparak, ev ekonomilerine katkıda bulundu. Gençler ve çocuklar serinlemek amacıyla buz gibi dereye girdi. Festival kapsamında belediye tarafından kurulan çadırlarda yurttaşlara ceviz ve bal ikram edildi.


Burada bir konuşma yapan Çatak Belediye Eş Başkanı Celal Bartu, Kanisipi Festivali'ne yoğun katılım gösteren tüm misafirlere teşekkür etti. Kanîsîpî Festivali'yle halkın tarih ve doğayla bütünleşmesini amaçladıklarını belirten Bartu, Çatak ilçesinin kadim bir coğrafyaya sahip olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Çatak Belediyesi olarak her yıl Kanisipi Festivali'nde buluşmayı hedeflediklerini kaydeden Bartu, halkla beraber tarihi değerlerine sahip çıkabilme şansına sahip olabildiklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Nuda Kültür Merkezi bünyesindeki folklor ekibi gösteri sundu. Ardından MKM'ye bağlı Dengbêj grubu sahne alırken, festival MKM müzik gruplarının söylediği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam ediyor. Festival, rafting yarışması ve akşam saatlerinde Çatak ilçe merkezinde düzenlenecek konserle son bulacak.

1-065.jpg

3-069.jpg

4-061.jpg

5-042.jpg

6-025.jpg

7-016.jpg

Editör: Wan Haber