Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köylerin kentsel bir görünüme kavuşması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Kandıra Yolu kenarında Ocaklar sapağından itibaren birçok köyü birbirine bağlayan Araman Yolu'na 9 santimetre kalınlığında 6-7 metre genişliğinde 9 bin 500 metre asfalt yaptı. Köy içleri de parke ile kaplandı.
Öte yandan Araman Erikli Köyü'ne kadar olan Araman Yolu'nda çalışmalarda güçlendirme ve alt temel çalışmaları bitti. Kandıra yolu üzerindeki Ocaklar sapağından Ocaklar Köyünü içine alarak devam eden 12 Kilometrelik yolun Erikli Köyü sapağına kadar olan kısmına asfalt yapıldı. 3.5 kilometrelik sıcak asfalt dökülen yolun genişliği 6 metre, tehlikeli görülen bazı keskin virajlar ise 7 metre genişliğinde yapıldı. Devam eden çalışmaların bitmesiyle Kandıra yolundan Akmeşe sapağına kadar olan grup yolunda onarım tamamlanmış oldu.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü ekipleri Kandıra Kayıplar Köyü'ndeki çalışmalarını da tamamladı. Böylece Araman yolu üzerindeki birçok köyün alt yapı ve üst yapı çalışmaları tamamlayarak yollara çift taraflı kaldırım yaptı. Köye yapılan çalışmalar sayesinde vatandaşların köy içi yollarda oluşan toz ve çamurdan kurtulması, köylerin kentsel bir görünüm kazanması sağlandı.
(MA-MA)

18.01.2013 12:56:08 TSI

Editör: Wan Haber