Kocaeli genelinde kişi başına düşen yeşil alanı 10 kat artıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ağaç dikim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kandıra F Tipi Cezaevi çevresi ve lojmanlarındaki çorak ve taşlık alanlar yeşillendiriliyor. Büyükşehir Belediyesi Cezaevi çevresine 2 Bin 500 adet fidan dikmek için çalışmalara başladı.
Sanayi kenti olan Kocaeli'yi mavi ve yeşilin kucaklaştığı ender kentlerden biri haline getirmek için seferber olan Büyükşehir, mesire alanları, yürüyüş yolları, trekking parkurları, sahil parkları ile vatandaşların nefes alacağı alanlar oluşturdu. 5 milyondan fazla ağaç dikerek çorak alanları yeşillendiren Büyükşehir, Kandıra F Tipi Cezaevi çevresi ve lojmanlarında ağaçlandırma çalışmalarını 20 personel ile sürdürülüyor.
Mezbelelik bir alan görünümünde olan alanda çalışmalar yürüten Büyükşehir, yeşillendirme çalışmaları kapsamında F Tipi Cezaevi'nde bugüne kadar Sedir, Fıstık Çamı ve Akasya gibi ağaç türlerinin dikimini gerçekleştirdi. Cezaevi etrafındaki taşlık ve çorak alanlarda kompresör ve iş makinesi yardımı ile dikilen ağaçlar, hem çevre güzelliğine katkı sağlayacak hem de lojmanlarda yaşayan personel ile ziyaretçilerin rahat bir nefes almasını sağlayacak.
(MA-MA)

29.01.2013 11:16:56 TSI

Editör: Wan Haber