Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) başkanlık seçimine sayılı günler kaldı. 3 adayın yarıştığı seçim şehirde fırtınalar estirmeye başladı.

Önceki dönemlerde VATSO başkanlığında başarılı çalışmalara imza atan Zahir Kandaşoğlu, bu dönem aday olmadı. Artık gençlerin bu görevlere gelmesi gerekir diyen Kandaşoğlu, seçim öncesi moral ve destek amaçlı olarak Necdet Takva’yı ziyaret etti.

VATSO Başkan adayı Necdet Takva ve yönetimi, VATSO eski Başkanı Zahir Kandaşoğlu’nu ve beraberindeki kalabalık heyeti kapıda karşıladı. Başkan adayı Necdet Takva’yı oldukça başarılı bulan Kandaşoğlu; “Bilindiği üzere VATSO Başkanlığı için 3 aday yarışıyor. Üç adaya da başarılar diliyorum. Kazanan Van olsun. Önemli olan memleketin geleceği ve refahıdır. Tecrübelerimize ve adaylara baktığımızda, Takva'nın bu işe daha vakıf olduğuna kanaat getirdik. Necdet beyi başarılı gördüğümüz  için, benim başkanlık yaptığım dönemde, ısrarla Odanın genel sekreterliğine getirdik. İşin içerisine memleket meselesi girdiği zaman, orada durup düşünmek gerekir. Bu memlekete, kim nasıl katkı sunabilir? Vizyonu-Misyonu nasıldır, eğitim durumu nedir? Proje üretebilecek yapıya sahip midir? Ve bunlara benzer durumlara bakmak gerekir. Ben oda başkanıyken sayın Takva, odanın genel sekreterliğini yapıyordu. Kendisi son derece başarılı bir kişiliğe sahip olduğu gibi, genç ve dinamik olması ise, Van için büyük bir şanstır. Zaten kendisine güvenim olmasaydı, burada olmazdım. Sanayici ve Tüccarımız hiç düşünmeden Takva’yı destekleyebilirler.  Oda’yı çok daha iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Ben memleket sevdalısı biriyim. Memlekete kim fayda verecekse, onu yanında yer alırız.  Necdet Takva’nın, başarılı işler yapacağına güvenim tamdır. Bu gün kendisini ve yönetimini ziyaret ettik,  iyi bir kadro oluşturmuşlar. Kendilerine ve yönetim kadrosuna başarılar diliyorum” diyerek, Necdet Takva’nın çalışmaları hakkında bilgi edindi.

VATSO Başkan adayı Necdet Takva ise, Kandaşoğlu’nun kendilerini ziyaret etmelerini son derece olumlu olarak değerlendirdi.

Takva, VATSO eski Başkanı Zahir Kandaşoğlu kadar enerji dolu olmasak da kendilerinden çok fazla feyz aldığını belirtti. Takva; “Bu ziyaret bizi fazlasıyla sevindirdi. Kandaşoğlu ailesi Van’ın tanınmış ailelerinden biridir.  Sayın Zahir Kandaşoğlu ile birlikte uzun süre çalıştık. Tecrübeleri bize ışık olacaktır. Her zaman tecrübelerinden ve desteklerinden faydalanacağız. Yapılan bu ziyaret gücümüze güç kattı. Bu Van hepimizindir, el birliği ve güç birliği ile ümit ediyorum, çok güzel işler başaracağız. Yapılan bu ziyaretten dolayı sayın Zahir Kandaşoğlu ve heyetine yönetimim adına çok teşekkür ederim” dedi.

Editör: Wan Haber