AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zahir Kandaşoğlu, çeşitli çevrelerden büyük tepki gören AK Parti Milletvekili Aday listesini hazırlayarak bu memleketin geleceği ve kaderi ile oynayanları istifaya davet etti.

Kandaşoğlu, 7 Haziran 2015 günü yapılacak olan milletvekili seçimi öncesi açıklanan Ak Parti Van Milletvekili listesine yönelik eleştiri ve tepkilerin devam ettiğini belirterek, AK Parti Van teşkilatında da bu listeye tepki amaçlı istifaların olduğunu söyledi.

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zahir Kandaşoğlu, yaptığı açıklamada, “Ben bir Vanlı olarak, asıl Van’ın sahibi olarak bu kötü gidişattan dolayı büyük üzüntü ve vicdan azabı çekmekteyim. Yedi bin yıllık tarihi olan,  birçok medeniyetlere ev sahipliği yapan, Doğu Anadolu Bölgesi’nin ağabeyi durumunda olan iki deprem üst üste yaşayan ve bu depremlerden dolayı ekonomik alanda sorun yaşayan esnaf ve tüccarların şu veya bu şekilde ciddi anlamda morallerini bozanlar, şevklerini kıranlar bu insanları isyan noktasına getirdikleri için büyük bir rahatsızlık duymaktayız. Yıllardan beri Doğu Anadolu Bölgesi’nin bu sıkıntılı dönemlerine rağmen büyük bir dürüstlükle partilerinin yanında durarak gece gündüz köy köy, mahalle mahalle dolaşarak partileri güçlü olsun, ülkemize ve özellikle Van ilimize fayda sağlasın, ülkemiz bir huzura kavuşsun diye çalışanlardır. Ancak ne yazık ki her seçim döneminde Partilerine; gece gündüz hizmet eden tüm teşkilatlara, delegelere ve STK’lara kulak vermeyerek her seferinde Van halkının hiç istemediği kişileri zorla ve inatla milletvekili adayı, belediye başkan adayı, il başkanları ve teşkilata yönetici yaparak insanları isyan noktasına getiriyorlar. Burada da kaybeden yalnız Van ilidir. Aslında liste açıklandığı günden bu yana partinin meclis üyeleri ve teşkilatında istifa eden bu tertemiz yürekli insanlar olmamalıydı. Asıl istifa etmesi gerekenler bu ilde, bu partinin kimliği ile kendini ve çevresini kurtarmaya çalışan kişiler olmalıdırlar.Son olarak bu listenin hazırlanmasına katkı sunan ve listenin mimarisi olanlar acilen dürüst bir şekilde ilimizin geleceği için görevlerinden istifa etmelidirler ” ifadelerini kullandı.
 

Kandaşoğlu, “Aday adayı olduğumuz sürede 7 Haziran’dan önce Van halkı, kamuoyu, STK’lar ve Van’da bulunan gençler ve partimizin çok kıymetli tüm mensupları zaten seçimden önce gönüller de beni vekil ilan ettiler. Bundan dolayı tüm Van halkına minnettarım. Sonsuz teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi. 

Editör: Wan Haber