Aralarında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Oğhan, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammet Yavuz Gültepe, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı ve konseyi üyeleri, Zahir Kandaşoğlu ile Bak Hele Bak lakaplı Yusuf Konak Kahvaltı Salonu’nda bir araya geldiler. Kahvaltı sonrası bir açıklama yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Oğhan, amaçlarının yardıma muhtaç okullara yardım etmek ve doğu ile batı arasında öğrenci diyalogu pekiştirmek olduğunu belirtti. Maddi durumu düşük olan öğrencilere yönelik giysi, kitap, kırtasiye gibi bazı çalışmalar yapmak istediklerini ve iller arası diyalog kardeşliğinin pekişmesi anlamında bu tür adımları attıklarını dile getirdi.
‘Dünya bize bizde birbirimize emanetiz’ diyen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı da, doğu ile batı ayrımının kendileri için geçersiz olduğunu, kardeş olmaya, doğu ile batı ayrımını ortadan kaldırmaya ve bu güzellikleri görmeye geldiklerini belirtti.

Son olarak söz olan İstanbul Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Muhammet Yavuz Gültepe de, Vanlı olmaktan gurur duyduğunu belirterek, “Bugün burada olmak, Vanlı öğrenci kardeşlerimizle birlikte olmak, onların yaralarına merhem olmak, doğu ile batı arasındaki gönül köprülerini kurmak istiyoruz” dedi.

“VAN CAZİBE MERKEZLERİNDEN BİRİSİ”
İş adamı Zahir Kandaşoğlu da, Van’ın dışarıda anlatıldığı gibi bir il olmadığını belirterek, Van’ın birçok ile önderlik ettiğini söyledi. Van’ın Türkiye’de yaşanılacak en güzel cazibe kentlerden bir tanesi olduğunu anlatan Kandaşoğlu, “Bugün Van’ın neresine giderseniz gidin her tarafından ayrı bir güzellik, ayrı bir misafirperverlik görürsünüz. Erek Dağı’nın muhteşemliğini, Van Gölü’nün turkuaz mavisini, Muradiye Şelalesi’ni, eşi ve benzerine az rastlanan Akdamar Adası’nı, birçok tarihe ışık tutacak Van Kalesi’ni, geçmiş dönemlerde kalmış ve halen kullanılan yeraltı su kaynaklarını, Çatak ilçemizdeki Kanisipi Şelalesi, doğal güzellikleriyle kapalı bir kutu halinde olan Bahçesaray ilçesi. Bu doğal güzellikleri bırakıp sadece çıkan olaylarla Van'ı anmak doğru değil” dedi

“VAN İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM”
“Dünyanın neresine giderseniz gidin mutlaka bir olayla karşılaşırsınız” diyen Kandaşoğlu, “Yeri geldiğinde bir ailede bile huzuru bozan şeyler yaşanıyor. Sizler geleceğimizi şekillendiren yeni nesiller olacaksınız. Gördüğünüz bu tabloyu iyi okumak lazım. Yıllardan beri Van için elimden gelen her şeyi yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Ben bir Van sevdalısıyım. Konu Van olunca elimden gelen ne varsa yaparım. Van TSO başkanlığım döneminde birçok yeniliğe imza attım. Bu gördüğünüz beyaz saray bir örnek, Van fuarlarını dünyaya tanıtmak için İstanbul’dan başlayan ve birçok ili geze geze Van’da son bulan deve kervanı bir örnektir” ifadelerini kullandı.

“DIŞ ÜLKELERİN OYUNUNU BOZMAK YİNE GENÇLERİN ELİNDEDİR”
Bölgenin kaderini değiştirmenin gençlerin elinde olduğunu belirten Kandaşoğlu, “Bugün burada çıkıp tanımadığınız bir eve gidin, emin olun o ev sakinleri sizleri başlarının üzerinde misafir ederler. Kaç gün kalırsanız kalın fark etmez. Van halkı misafirperver bir yapıya sahiptir. Van ve bölge dışarıda anlatıldığı gibi değil. Siz sosyal medyada kendini bilmez birkaç kişinin yazdıklarına kanmayı, insan olarak kim ne olursa olsun başımızın tacıdır. Tabi kimse istemez bu olaylar olsun ama oluyor. Her zaman bu ve buna benzer olayları kınamışımdır. Bugün tüm dünya ayağa kalkmış, Suriye’deki savaşı durduramıyor. Bunu yapan kim, yine insanoğlu yapıyor. Dış devletlerin bölge üzerindeki oyunlarını bertaraf etmek yine siz ve sizin gibi gençlerin elindedir. Hepimiz kardeşiz, hepimiz bir aileyiz, içimizde mutlaka kötü ve iyi niyetli kişiler olacak. Örneğin bir kasa meyve alıyorsunuz, baktığınızda içinde mutlaka çürük meyveler oluyor. Onları ayıklamakta yine sizin gibi gençlere düşüyor. Bizde kötülük olmaz ama yaşanılan olaylar bölgeye mal olmuş. Her taraf sıkıntı yaşıyor. Umarım bu sorunlar kısa sürede çözülür. Bölgede de huzur ve güven ortamı yeniden oluşur, gelen giden herkeste rahat eder” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Zahir Kandaşoğlu, YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde öğrencilerle tekrar bir araya gelerek söyleşi yaptı.

Editör: Wan Haber