Akhisar'da 18 yıldır öğretmenlik yapan 39 yaşındaki Tarih öğretmeni Halil İbrahim Sarı, uzun yıllardır uğraştığı kelebek fotoğraflarından bir sergi açtı.
Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ve bir çok vatandaşın da katıldığı açılışı töreni Akhisar Belediyesi Sanat Galerisi'nde yapıldı. 15 Şubat Cuma gününe kadar ziyarete açık kalacak sergide yaklaşık 30 eser bulunuyor.
Hobi olarak fotoğraf çektiğini dile getiren Halil İbrahim Sarı, "Türkiye'nin kelebeklerini çekiyorum. Sergimde, ülkemizin hemen hemen her bölgesinden kelebekler var. Renklerine hayran olduğumuz kelebeklerden dolayı, sergimizin ismini de Kanatlardaki Sır olarak belirttik. Kelebeklerin kanatlardaki renk güzelliğini herkesin görmesini istedik. Ülkemizde yaklaşık 400 civarında kelebek türü var. Şimdiye kadar 170 adetini fotoğraflamış bulunuyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu sayıyı yukarı çıkarmak istiyorum. Kırkağaçlıyım, Akhisar Kız Meslek Lisesi'nde Tarih öğretmenliği görevini yürütüyorum. Boş zamanlarımda bu hobim ile uğraşıyorum" dedi.
(BG-ERG-Y)

11.02.2013 15:49:28 TSI

Editör: Wan Haber