Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sarıkaya Köyü yolu kanal çalışmaları sırasında çöktü. Köye ulaşım sağlayamayan köylülerin ilçe özel idare yetkililerine bilgi vermesi üzerine çökük olan yol trafiğe kapatıldı.
Edinilen bilgiye göre HES Projesi dahilinde özel bir şirket tarafından yapılan kanal çalışması sonucu Sarıkaya köyüne giden yolda çökmeler meydana geldi.
Sarıkaya Köyü Muhtarı Cengiz Akpınar yaptığı açıklamada, "HES kanalı yapıldıktan sonra köy yolumuz yukarıda kaldığı için altında oyulmalar meydana geldi. Yolumuzun bir kısmı bu oyulmalardan dolayı kullanılmaz hale geldi. Biz de Koyulhisar Özel İdare Müdürlüğümüze müracaat ederek yolumuzun onarılmasını istedik" dedi.
Köylülerin mağduriyetini gidermek için alternatif servis yolu açtıklarını belirten Koyulhisar İlçe Özel İdare Müdürü Hacı Karakollukçu da, "Köy yolunun çökmelerden dolayı tehlike arz ettiği için geçici bir önlem alarak 1 kilometre uzunluğunda servis yolu açtık. Havaların düzelmesiyle birlikte bu köy yolumuzun onarımını yaparak menfezle birlikte köylülerimizin hizmetine açacağız'' diye konuştu.
(MA-UY-ZB-Y)

16.02.2013 10:11:24 TSI

Editör: Wan Haber