Van'ın Gürpınar ilçesinde 15 Aralık 2016 tarihinde zihinsel engelli 2'si çocuk 3 kardeşe cinsel istismarda bulunan korucu Tekin Gülaçtı'nın tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kimlik kontrolüyle başlayan duruşmaya korucu Tekin Gülaçtı bir önceki mahkemede verdiği ifadesini tekrarlayarak, mahkemeye heyetinden itibarının iade edilmesini istedi.

Daha sonra söz alan çocukların babası, “Asıl iftirayı onlar atıyorlar. Olay tarihinde ben çobanlık için bir diğer ilçede bulunuyordum. Eşim ise taziyesinden kaynaklı Hakkari'ye gitmişti. Evde olmadığımız halde Tekin'in sık sık eve gittiğini kızlarım söyledi. En ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum” diye belirtti.

Mahkeme heyeti istismar sanığına suçu ikisi çocuk üç kardeşe yapılmasından kaynaklı en küçük kardeş için 8 buçuk yıl, diğer kardeş için 15 yıl 18 yaşından büyük kardeş için ise 17 yıl toplamda 40 yıl 10 ay ceza verildi.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Duruşma sonrasında adliye önünde bir araya gelen kadınlar basın açıklamasıyla istismar sanığına tepki gösterdi. Açıklamada konuşan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, “ İstismarcıların peşindeyiz. Onların en ağır cezalar alması için tüm duruşmalarının takipçisiyiz. Bu gün burada en ağır ceza ile istismar sanığının ceza almasının en büyük nedeni kadın dayanışmasıdır. Bizler ne olursa olsun istismarcılara, kadın katliamcılarına karşı mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi. (Mezopotamya Ajansı)

Editör: Wan Haber