Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Kamuran Özden, Samsun'un Çarşamba ilçesinde ziyaretlerde bulundu.
Kamuran Özden, bir dizi ziyaret için Çarşamba'ya geldi. Özden ilk olarak Çarşamba Denizler köyü Esenler Mahallesi'ndeki 86 yaşında felçli hasta Emine Kök'ü ziyaret etti. 5 yıldan bu yana felçli olarak yatağa bağlı bakıma muhtaç olan Emine Kök'ü evinde ziyaret eden Kamuran Özden, konuşamayan ve bilinci kapalı olan Emine Kök'ün ailesine hasta yatağı hediye ederek tedavisinin daha rahat ortamda yapılmasını sağladı.
Emine Kök'ün evinden ayrılan Kamuran Özden, Kızılot Köyü Muhtar Vekili Ömer Biçer'in aile hekimliği binasının kullanılamaz ve bakıma ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine aile hekimliğini ziyaret ederek, iki doktordan merkez hakkında bilgi aldı. Aile hekimliği binasına gereken yardımların yapılacağını belirten Özden, "Sağlık alanında her geçen yıl daha güzel hizmetler sunuyoruz. Bazı aksaklıklar elbette ki var ve bizler bunları da hızla sonlandırmaya devam ediyoruz. Bu aile hekimliği için de bakanlık olarak gereken destek yapılacak" şeklinde konuştu.
Denizler köyü ziyareti sonrasında Çarşamba Devlet Hastanesi'ne geçen Kamuran Özden ve beraberindeki AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse ve yöneticiler, Hastane Yöneticisi Opr. Dr. Mehmet Bilgin ile hastane hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin devreye girmesi ile birlikte sağlık alanında ve hastane yönetimleri ile büyük yol kat edildiğini dile getiren Kamuran Özden, yapımı devam eden yeni Çarşamba Devlet Hastanesi inşaatının beklenenden hızlı gittiğini ve projeye ilaveler yapıldığını söyledi. Özden, "Hastane 2014 yılında mutlaka bitirilerek hizmete açılacaktır" diye konuştu.
(EŞ-SLH-Y)

04.01.2013 16:41:28 TSI

Editör: Wan Haber