Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Memur-Sen Konfederasyonu olarak başlattıkları "Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İstiyoruz" adı altındaki "Özgürlük İçin 10 Milyon İmza" kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu.
Manisa Eğitim Bir-Sen binasındaki basın toplantısına Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer'in yanı sıra Eğitim Bir-Sen Manisa İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu ve sendika üyeleri de katıldı.
Eğitim BirSen tarafından toplanan imzaların Başbakanlığa gönderileceğini söyleyen Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, şunları dile getirdi: "1982 yılında darbe sonrasında çıkarılmış olan ucube kılık kıyafet yönetmeliğin kaldırılması noktasında önemli bir adımın atılacağını ümit ediyoruz. Darbe sonrasında memurların kılık kıyafeti ile ilgili 657 devlet memurları kanununda bir kılık kıyafet düzenlemesi yapıldı. Bu düzenlemeye bakıldığında artık reşit olan memurların ne giyeceğine, neler yapacağına ince ayrıntısına kadar yer veren bir yönetmeliktir. Kadınlarımız ile ilgili ise etek boyları, hangi elbiseyi giyecekleri, saçlarının nasıl olacağına kadar belirten bir yönetmelik. İnsanlarımız Millet Vekilini, Başbakanı, Cumhurbaşkanını seçerler ama kendi kıyafetlerini seçemezler. Türkiye bu ucube yönetmelikten kurtulması lazım. Sendikamız kurulduğundan beri bu konunun çözümü konusunda çok çaba gösterdi. Bu çabalardan bir tanesi olan 10 milyon kampanyamız 1 aylık süre içerisin de 10 milyondan fazla imza toplandı. Manisa'da ise 130 bin imza Memur-Sen'e gönderildi. Avrupa'nın hiçbir ülkesinde kılık kıyafet dayatmasının olmadığını görüyoruz. Hiç kimsenin kılık kıyafeti ile uğraşılmamaktadır. İnsanların ne yaptığı ile ilgilenilmektedir. Bizde Türkiye'mizde böyle çağdaş bir uygulamanın olmasını istiyoruz. İnsanların kıyafetlerinden dolayı değil ürettikleri ve yaptıklarından dolayı değerlendirilmesi gerekmektedir. Başbakanlığa imzalarımız gittikten sonra bu sürecin takipçisi olacağız. Eğer 15 Marta kadar her hangi bir gelişme olmazsa Memur-Sen fiili eyleme geçecektir. 10 milyon imzanın karşısında durulamayacağını tahmin ediyorum. Bu imzaların karşılık bulmasını ümit ediyorum. Türkiye'de yapılan en büyük imza kampanyası bu kampanyadır. 130 bin imzanın toplanmasında tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Mardin'deki temsilciliklerine saldırıda bulunulduğunu ifade eden Özer, "Tabiki artık Eğitim Bir-Sen bu noktada çözüm önerileri konusunda çok aktif olamaya başladı. Çözümü arzu etmeyen kimseler tarafından saldırılar oldu. Daha önce de çeşitli yerlere bu tarz saldırılar olmuştu. Eğitim Bir-Sen bu noktada çözümün öncüsü olmuştur. Çözümün öncüsü olan insanların hep karşısında duran kişiler de olmuştur. Biz çözümün adresi ve öncüsü olmaya devam edeceğiz. Bizi bu tür saldırılar yıldırmayacaktır" dedi.
(YB-ERG-Y)

15.02.2013 16:13:34 TSI

Editör: Wan Haber