Yüzbinlerce üyesi ile Türkiye'nin en büyük memur sendikası olan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) kamuda kılık kıyafet serbestliği için 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası' başlattı.
Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Temsilcisi Ahmet Üzgün, kamusal alanda başörtü yasağının demokratikleşen Türkiye'ye yakışmadığını söyledi. Üzgün, başörtü yasağının kalkması için imza kampanyası başlatacaklarını açıkladı. Kampanya kapsamında Çerkezköy'de stant açacaklarını dile getiren Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Temsilcisi Ahmet Üzgün "Bu çağdışı uygulamanın kalkması için, vatandaşlarımızdan bu kampanyamıza birer imza ile destek vermelerini bekliyoruz." Çağrısını yaptı.
Başörtüsüne kamusal alan sınırlaması getirilmesinin, en başta bir insan hakları ihlali olduğuna dikkat çeken Ahmet Üzgün "Anayasa'da ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istiyoruz. İnancı gereği başörtüsü takan kamu çalışanına, zorla başları açtırılmak suretiyle, devlet tarafından psikolojik şiddet uygulanmaktadır. Yapılan cinsiyet ayıbıdır. Türkiye bu ayıptan en kısa zamanda kurtulmalıdır. Başlattığımız bu kampanyaya konfederasyonumuza bağlı 11 sendika, şube başkanları, il ve ilçe temsilciliklerimiz stantlar açarak yürütecektir. Topladığımız imzalar genel merkezimiz ve yöneticilerimiz tarafından Başbakanlığa teslim edilecektir. Bu hukuksuz yasağa karşı olan herkesi, bize destek vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ahmet Üzgün "Temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdik. Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmaların da her zaman karşısında durduk. Bu kararlılığımızın yansıması olarak 30 Kasım 2012'de TBMM önünde kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü elde etmeleri kapsamında başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdik. Eğitim-Bir-Sen de bu sürecin içinde, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde 81 ilde basın açıklamaları yapmış ve yeni yılın ilk mesai gününde ülke genelinde gerçekleştirdiği 'serbest kıyafetle işe gitme' sivil itaatsizlik eylemiyle bu yöndeki taleplere dikkat çekmiştir. Çalışmalarına bugün milleti de dâhil ederek 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Düzenlediğimiz kampanya sonucunda toplanacak imzaları, Başbakanlık Makamı'na sunacağız." Açıklamasını yaptı.

23.01.2013 09:56:03 TSI

Editör: Wan Haber