Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Demokrasinin olmazsa olmazı; kamu yönetiminde saydamlık, yani vatandaşın kamuda ne olup bittiğini iyi bilmesidir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Rixos Otel'de Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği Komisyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Türkiye'de Kamu Sektöründe Etiğin Güçlendirilmesi Projesi Tanıtım Konferansı'nın açılışına katıldı. Atalay, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 10 yıldır istikrarlı bir siyasi süreç yaşadığını belirterek, "AK Parti Hükümetinin 11. yılındayız. Partiyi kurduğumuzdan beri daima şunu prensip olarak aldık; 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'. Şeffaflığın sağlanması, yolsuzlukla mücadele gibi her şey bunun içine yerleştirilebilir" dedi. Kamuya karşı insanı koruma anlamında devlette de büyük bir değişimin olduğuna dikkati çeken Atalay, bu manada daha otoriter devletten daha insan yüzlü devlete doğru büyük bir geçiş olduğunu söyledi. Sadece yasal düzenlemelerle bu değişimin sağlanamayacağını anlatan Atalay, etikte ve daha insan yüzlü devlet oluşturmada kuşakların değişmesi, psikolojik değişimin iyice sağlanması gerektiğini dile getirdi. Atalay, "Saydamlığın artırılması ve yolsuzlukla mücadele anlamında geliştirdiğimiz stratejinin içinde bir stratejimiz var. Bir strateji metnimiz var ve bunun içinde neler yapılabileceği belirlenmiş ve çok da ileri adımlar atılmış. Demokrasinin olmazsa olmazı; kamu yönetiminde saydamlık, yani vatandaşın kamuda ne olup bittiğini iyi bilmesi" şeklinde konuştu.
"Yolsuzlukla mücadelede kim olursa olsun, daima üzerine gidilmiştir" diyen Atalay, organize suçlarla mücadelede de Türkiye'nin önemli mesafeler aldığını söyledi.
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert ise, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda meydana gelen patlamadan dolayı üzüntü duyduklarını belirti. Avrupa Birliği'nin terörün her türlüsünü kınadığını bildiren Ripert, terörün hiçbir bahanesinin olamayacağına işaret etti. Ripert, AB olarak Türkiye'nin yanında yer almaya devam edeceklerini ifade etti.
(EY-YHY-Y)

12.02.2013 12:31:45 TSI

Editör: Wan Haber