Antalya'nın Manavgat ilçe Kaymakamlığı'nın yürüttüğü 'Güvenilir Turizm Alanı ve Sosyal Sorumluluk Kalite Projeleri' kapsamında kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerine seminer verildi
Manavgat'ta bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerine yönelik 'Yönetim Sistemleri Bilgilendirme Semineri' düzenlendi. Manavgat Kaymakamlığı'nda düzenlenen seminerde TSE Antalya Personel ve Sistem Bilgilendirme Müdürü Kaya Kars, katılımcılara Türk Standartları Enstitüsü ve Kalite Yönetim Sistemleri Standartları hakkında bilgi verdi. TSE hakkında bilgi de veren Kars, bin 600 kadrolu personeli olduğunu ve 35 bin standart yayınladıklarını belirtti. Yarı zamanlı çalışan ve dışarıdan destek aldığımız uzmanları da dahil ettiklerinde personel sayısının 10 binin üzerine çıktığını belirten Kaya Kars, Avrupa'nın 5'nci büyük standardizasyon örgütü olarak Uluslararası Standartlar Teşkilatı'nın üyesi olduklarını ifade etti.
Manavgat Kaymakamlığı ile 3 aydır sürdürdükleri proje konusunda TSE olarak bütün desteği verdiklerini ifade eden TSE Antalya Personel ve Sistem Bilgilendirme Müdürü Kaya Kars; "Kamu hizmetinde hizmet kalitesinin artırılması için, Manavgat'ta hizmet veren tüm kamu kurum kuruluşlarının bu yönetim sistemi konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.
Turizm işletmelerinin belgelendirilmesi, ticaret ve esnaf odası üyelerinin kalite konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini altını çizen Kars, "Bunun ötesinde okullarımızda seminer programları yaptık. Okullarda TSE olarak seminerler düzenledik. Oradaki amacımızda öğrencilerimizin bilinçli tüketici olması, TSE standartları gibi konularda bilgi sahibi olmalarını sağlamaktı. Biz bunu biraz sosyal sorumluluk projesi olarak ele alıyoruz. Türkiye'de ilk kez bir ilçe bazında böyle bir proje yürütülüyor. Biz de bu proje için elimizden gelen desteği vermeye gayret ediyoruz" dedi.
(AK-SK-Y)

29.12.2012 11:44:07 TSI

Editör: Wan Haber