Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelere 68. Dönem Devlet Hizmet yükümlülüğü Kurasında 29 uzman hekim ataması yapıldığı belirtildi.

  Açıklamada,”  17 hekimin göreve  aktif olarak başladığını bunu yanında  70 tane de yardımcı sağlık personeli ataması yapıldığı ifade dildi.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: “ Van için yapılan bu hizmetler, sağlık hizmetimizin kalitesine katkı sunacaktır. Sağlık Bakanlığının atama yaptığı branşlar, Genel cerrahi, Acil tıp, Çocuk Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Fizik Tedavi, Yoğun Bakım, Göğüs Hastalıkları, Kadın Doğum, İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanıdır.

 Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 19 atama yapılmış,16 diş hekimi aktif olarak hizmete başlamıştır. Yardımcı Sağlık personellerinden, Ortopedi tekniker röntgen, Tıbbi sekreter, Çocuk gelişim uzmanı, Ebe, Hemşire, Odyolog, Eczane teknikeri, Ağız ve Diş Sağlığı teknikeri, Diyaliz teknikeri, Elektronoro fizyoloji, Fizik tedavi teknikeri ve laborant alanlarında atamalar gerçekleşti. Gastroenteroloji Cerrahi ilk kez ataması yapılan branş oldu. 

3-574.jpg

 

Editör: Wan Haber