Ülke genelinde Kasım 2012 tarihinde faaliyete geçen Kamu Hastaneler Birliği, Aydın'da verimlilik toplantısı yaptı.
Aydın'da geçtiğimiz ay göreve başlayan Kamu Hastaneler Birliği genel Sekreteri Op. Dr. Mehmet Özkan, "Hastane kapısından giren herkese şefkat gösterin" dedi. Sağlık çalışanlarının dünyanın en şerefli yaratılmışı insana hizmet ettiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, fedakar çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
Aydın kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Aydın il genelindeki Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı tüm hastanelerin yöneticileri, başhekimleri ve müdürleri katıldı.
Hastaneye gelen kişilerin hastanede geçirdikleri vakitten, kaynakların verimli kullanılmasına kadar pek çok konunun ele alındığı toplantıda, yaşanan sorunlar ele alınıp çözüm yolları görüşüldü. Hastanelere poliklinik hizmeti almak için gelen bir hastanın muayene, tahlil, tetkikler ve sonuç gösterme gibi işlemler için ortalama 3 saatini hastanede geçirdiğini ve bunun büyük bir kısmını da hekimden daha çok hastanede görev yapan diğer görevlilerle yüzgöz olduğunu belirten Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mehmet Özkan eğitim ve sağlıklı iletişime büyük önem verdiklerini söyledi.
"BAKANIN İLK TALİMATİ ŞEFKATLİ OLUN"
Toplantıda verimlilik esaslarının yanında Bakanlığın talimatlarını da aktaran Genel Sekreter Mehmet Özkan, "Sayın Bakanımızın ilk talimatı 'şefkatli olun' Bu nedenle hastanelerde görev yapan herkesin hasta ve hasta yakınlarına karşı güler yüzlü şefkatli olmasını istiyoruz. Bundan sonra hekiminden temizlik görevlisine kadar herkes yaka kartı ile ve yaka kartı 2 metre mesafeden okunabilecek şekilde görev yapacak. Bu kurum kimliğini de ön plana çıkarır. e-reçeteye geçmeyen hekim kalmasın. İsraftan ve kaynakların gereksiz yere harcanmasından kaçınmalıyız" dedi.
"YARATILMIŞLARIN EN ŞEREFLİSİNE HİZMET EDİYORSUNUZ"
İnsanlığa hizmet noktasında en büyük camialardan birinin eğitim ve sağlık olduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Türkiye'de son 10 yılda sağlık hizmetlerinde önemli gelişmeler yaşandığını belirtti. Sağlık alanında gelişmenin vatandaşlarca memnuniyetle karşılandığını ve "Bir zamanlar sağlık hizmetlerini imrendiğimiz pek çok Avrupalının artık tedavi için Türkiye'yi tercih etmeye başladığını kaydeden Milletvekili Mehmet Erdem, başarılı hizmetlerin yürütülmesinde emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Erdem, "Sağlık çalışanları olarak en şerefli yaratılmış olan insana hizmet veriyorsunuz. Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi hedefine siz sağlık çalışanları ile yakalayacağız. Kaliteli ve verimli olarak çalışabilmek için hep beraber seferber olmamız lazım" dedi.
(İK)

15.01.2013 10:15:49 TSI

Editör: Wan Haber