Kaman Belediyesi ile Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen bir etkinlikle halka ücretsiz tüplü çam fidanı dağıtıldı.
Belediye önünde gerçekleştirilen çam fidanı dağıtım törenine Belediye Başkanı Erhan Talu, Kırşehir Orman İşletme Müdürlüğü Yetkilileri ve Belediye Meclis Üyeleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
İlçe halkının yanı sıra çok sayıda ilkokul öğrencisinin de ilgi gösterdiği fidan dağıtımı töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Erhan Talu; "Kaman'ın daha yeşil olması ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması amacıyla yapılan bu etkinliği son derece önemsiyoruz. Cevizi ile ünlü Kaman'ın, çam fidanları ile yeşile kavuşması, ilçeye ayrı bir güzellik katacak. Bugün burada toprakla buluşacak binlerce fidanı, Kamanlılara dağıtıyoruz. Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Belediye olarak 2009 yılından bugüne fidan dağıtımı uygulamamız devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek" dedi.
Fidan dağıtımına ilginin oldukça yüksek olduğu gözlemlenirken, iki adet kamyonla belediye önüne getirilen yaklaşık 25 bin adet çam fidanı kısa süre içerisinde tükendi. İsteyen herkese istediği kadar fidan verildi. Dağıtılacak fidan sayısının 100 bin olduğu bildirildi.
(İA-AEK-ZB-Y)

07.02.2013 11:46:12 TSI

Editör: Wan Haber