Van Güçbirliği Toplantısına katılmak üzere sabahleyin Van’a gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Van Valisi İbrahim Taşyapan ile Gürpınar kara yolu üzerindeki tekstil kenti ziyaret etti. Burada faaliyet gösteren firmaları gezen Yılmaz, ilgililerden bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, tekstil kentin bu bölge için, kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. 

Van’ın en önemli bölgelerinden birinin burası olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bizim bu bölgelerde temel önceliğimiz istihdam. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. Bu nüfusu hem iyi eğitmemiz, donanımlı hale getirmemiz, hem de genç insanlarımıza çocuklarımıza iyi istihdam imkanı sağlamamız gerekiyor. Bu amaçla hareket ederek biz, Van’da cazibe merkezi dediğimiz program kapsamında Kalkınma Bakanlığımızın sağladığı destekle yeni bir model geliştirdik. Tekstil kent dediğimiz bir modeli geliştirdik. Bu bölgenin tamamen alt ve üst yapısını bütün yatırımları bu kapsamda gerçekleştirildi. Yatırımcılarımıza da 'gelin makinelerinizi koyun üretim yapın' dedik. Bir taraftan da 6’ncı bölge teşvikleri sağladık yatırımcılarımıza, dolayısıyla her bakımdan cazip bir yatırım alanı oluşturduk. Burada son aşamaya gelmiş durumdayız. Alt yapı ile ilgili ufak tefek eksiklerimiz var, bu yaz inşallah onlarda tamamıyla oturacak. Burada 400’ün üzerinde çalışan var. Bir ay içerisinde 3 firmamız daha üretime başlayacak. Onların gelmesiyle birlikte bini aşan bir istihdam ilk aşamada oluşmuş olacak." 

4-386.jpg

Yeni firmaların gelmesi ile burasının 7 binden fazla istihdam oluşturacağını anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Bunun dolaylı etkilerini düşünürseniz 10 binin üzerinde Van için istihdam oluşturacak bir bölgeden bahsediyoruz. Van daha üretken hale getirecek, insanımızı refahını arttıracak, yoksulluğu azalttıracak ve ekonomik hareketliliği artıracak bir bölgeden bahsediyoruz. Ben bu bölgeye bugüne kadar emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buraya gelip üretime başlamış olan yatırımcılarımıza, çalışanlarımıza hayırlı olsun diliyorum.” 

“BUNLAR BAŞKALARINA TAŞERONLUK YAPAN ZİHNİYETLERDİR”
Van ile ilgili çalışmalarının devam edeceğini, Van’ın gelişmesi ve kalkınması için daha fazla istihdam imkanı üretmesi için çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeter ki huzurumuz olsun, yeter ki birliğimiz beraberliğimiz olsun, yeter ki bu topraklarda, bu beldelerde insanlar birbiriyle enerjilerini boş yere harcamak yerine bir araya gelip ortak hedef için gayret sarf etsin. Geçen gün yaşanan acı hadise ile ilgili tekrar taziyelerimi ifade etmek istiyorum. Ankara’da maalesef menfur bir saldırı gerçekleşti, sivil masum vatandaşlarımızın olduğu bir bölgede. Hepimiz orada olabilirdik, hepimiz oradan geçiyor olabilirdik veya bir yakınımız geçiyor olabilirdi. Bu hepimize karşı yapılan bir terör saldırısıdır. Ondan dolayı tekrar üzüntülerimi ve taziyelerimi belirtmek istiyorum. Aileleri başta olmak üzere bütün milletimize sabır diliyorum. Bu tür olaylar karşısında millet olarak, bütün unsurlarımızla, bütün farklı siyasi görüşlerle birlikte bunların karşısında durmamız gerekiyor."

3-458.jpg

Halkımızın emniyet içerisinde yaşaması, daha müreffeh hale gelmesi, özgürlüklerini daha rahat bir şekilde kullanabilmesi için güvenlik, emniyet ve huzurun son derece önemli olduğunu anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Buna da hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Bunu bozmaya çalışanların hiç kimseye bir fayda üretmediğini biliyoruz. Bunu ancak başka yerlerde kararı verilen, ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara taşeronluk yapan zihniyet ve yapılardır. Yıkmaktan anlayan, yapmayı bilmeyen yapılardır. Ölümü, şiddeti kutsayan, hayatın zenginliklerini görmeyen, göstermemeye çalışan zihniyetlerdir. Onları da bir kez daha lanetliyorum. Sadece terör eylemini yapanları değil, onun arkasında olan güçler ve zihniyeti de hepimizin telin etmesi gerekiyor. Bir daha ülkemizin böylesi hadiseleri yaşamamasını temenni ediyorum.” 

Editör: Wan Haber