Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ülke genelindeki sayıları 26 ya ulaşan Kalkınma Ajanslarında üretilen 4 bin projeye mali destek sağladıklarını belirtti. Ahiler Kalkınma Ajansı'nın düzenlediği 7. Kalkınma Kurulu'na katılmak ve bakanlığı ile ilgili merkezlerde incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz,ilk olarak Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti.
Daha sonra Nevşehir Belediyesi'ne gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılandı.
Nevşehir Belediyesi Merasim takımını selamlayan Yılmaz'a Belediye Başkanlık makamı önünde çiçek takdim edildi.
Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri; Ahmet Erdal Feralan,.Murat Göktür ve Ebubekir Gizligider'in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar 'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, kaynak ve imkanlarını hükümet ile birlikte çok iyi kullanan bir kent olduklarını belirterek, bu yönde katkı sağlayanlara teşekkür etti.
Ünver daha sonra şöyle konuştu; "Allah hepinizden razı olsun. Sayenizde, sayın Başbakanımız, siz değerli hükümet üyeleri ve vekillerimiz çalıştıkça biz burada başımız dik olarak siyaset yapıyoruz. Allah her devirde herkese böyle siyaset yapmayı nasip etsin.Çok rahat hizmet üretiyoruz,Rozetlerini çıkartamadan Çankaya kapısından Kızılay'a çıkamayan geçmişte bakanlar vardı, ama biz taşrada vekillerimizle parti teşkilatımızla AK Parti ailesi olarak hizmet yapıyoruz.Hizmette de ayrım yapmadan siyaset yapıyoruz.Bu konuda Ankara ufkumuzu açıyor.Belediyemiz vekillerimizle,sayın valimiz ve diğer kamu kurumları ile çok güzel hizmetler veriliyor.Sayın Valimizin makamında size sunumunu yaptığı Devlet Hastanesi projesi Belediyemiz tarafından projelendirilerek hizmete kazandırıldı.Hükümetimiz bu konuda da çok olumlu ve ılımlı yaklaştı,bu nedenle bu hizmetler peş peşe geldi.Türkiye'de örneği olmayan bir pazaryeri yaptık,Balık ve Peynir pazarı,engelli asansörü ve yürüyen merdivenlerin yanı sıra ,kadınlara yönelik özel odalar,çocuk oyun alanları otoparkı ve 155 işyeri ve depoya sahip bir pazaryeri. Anadolu'da padişah fermanı ile pazaryerinin kurulduğu tek kentte Nevşehir ve yine padişah fermanı ile ismi Nevşehir olarak değiştirilen bir şehir burası. Böylesine önemli bir geleneğin 300 yıldan beri devam ettiği böylesine bir kentinde elbette proje ve hedeflerinin de oldukça yüksek seviyede ortaya konması gerekir diye düşünüyoruz. Son yıllarda Nevşehir kent merkezimize 1 milyar lira civarında bir yatırım sağlandı. Önümüzdeki birkaç yıllık süreçte bu rakamın daha da üzerine çıkılacağı projelerimiz hayata geçecek inşallah. Nevşehir'in beklentisi hizmet ve turizm sektörü ağırlıklı. Bu sektörlerin önünün açılması için hızlı tren projesinin biraz daha öne çekilmesi gerekiyor. Bu projenin hayata geçirilmesi hem ülkemiz ve bölgemiz adına çok önemli bir kazanım olacaktır. Diğer yanda belediyemiz valiliğimiz ve vekillerimiz ile birlikte yaptığımız bir çalışma ile Nevşehir'de, Türkiye'de olmayan İmam Hatip Lisesi kampusu projesi geliştirdik. Bu güne kadar hükümetimizden acil ve elzem olmayan bir yatırımı fantezi olarak kentimize istemiyoruz.1200 kişilik pansiyon, 64 er derslikli kız erkek Anadolu ve normal imam hatip liseleri ve ortasında laboratuar ve sosyal tesisler. Yine ülke genelinde olmayan Kuran İlimler Merkezi ve lojmanları. Müftülük binası. Bir de modern bir camiden oluşan devasa bir merkez oluşturma kararlılığı içerisindeyiz" dedi.
(AÖ-Y)

21.12.2012 16:24:17 TSI

Editör: Wan Haber