Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin bir petrol ülkesi olmadığını belirterek, "Doğal kaynaklarımız var. Elbette onları da kullanacağız ama doğal kaynaklarla kalkınabilecek bir ülke de değiliz. Bizim en büyük üstünlüğümüz, tarihimiz, kültürümüz, stratejik konumumuz ve insanımız" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Bingöl'e yaptırılacak olan 'Bingöl TOBB İlköğretim Okulu Protokolü' imza törenine katıldı. TOBB'da gerçekleştirilen törende konuşan Yılmaz, TOBB'un Bingöl için ayrı bir önemi olduğuna işaret ederek, özellikle 2003 depreminden sonra TOBB'un en hızlı şekilde Bingöl'e yardıma geldiğini ifade etti. Depremden sonra Bingöl'ün nasıl inşa edileceği konusunda bir karamsarlığının olduğunu anlatan Yılmaz, fakat bir yıl bile geçmeden bütün Bingöl'ün adeta yeniden inşa edildiğini dile getirdi. TOBB'un bu dönem eğitime çok ciddi önem verdiğini söyleyen Yılmaz, bir ülkenin kalkınması için de olmaz olmazsa unsurun kaliteli ve donanımlı insan olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Biz, bir petrol ülkesi değiliz. Doğal kaynaklarımız var elbette onları da kullanacağız ama doğal kaynaklarla kalkınabilecek bir ülke de değiliz. Bizim en büyük üstünlüğümüz, tarihimiz, kültürümüz, stratejik konumumuz ve insanımız. Bu insana ne kadar yatırım yapsak azdır. Hem sosyal hem de ekonomik gelişmemizde bundan sonra en kritik unsur insana yapılan, yeniliğe ve bilgiye yapılan yatırımdır" dedi.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise "Yeşillikler ve yaylalar diyarı, güneşin en güzel doğduğu yer olan Bingöl'ümüz için çok hayırlı bir yatırıma imza atmak için bir araya geldik. TOBB olarak Bingöl'e 24 derslikli İlköğretim Okulu yapacağız" dedi. 2003-2004 yıllarında Bingöl'e 480 adet deprem konutu yaptıklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Bingöl'e verdiği önemin altını çizdi. Bingöl'de henüz yeterince kullanılmayan yer üstü ve yeraltı zenginliklerinin olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, Bingöl'de pek çok sektörde üretim yapabilen organize sanayi bölgesinin olduğunu ifade etti.
(EY-ÖK-E)

30.01.2013 16:57:00 TSI

Editör: Wan Haber