Gaziantep Valisi Erdal Ata'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ın başkanlığına geçti.
İpekyolu Kalkınma Ajansı'nda düzenlenen devir teslim törenine; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu ve ilgili müdürler katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Tapsız, "Yönetim Kurulu Başkanlığını yapacağımız bu dönem içerisinde İpekyolu Kalkınma Ajansı, aynı hız ve etkinlikle çalışmalarına devam edecektir. Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinde faaliyet gösteren çıkacaktır. İpekyolu Kalkınma Ajansı bu illerde sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için vizyon projelerle karşısına çıkacaktır. Bu temenniyle önümüzdeki bir yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüteceğim. İKA'nın, geçtiğimiz dönemlerde yürüttüğü başarılı çalışmalarının önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edeceğine inancım tamdır. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devreden Gaziantep Valisi Erdal Ata'ya ve Yönetim Kurulu üyelerimize Kalkınma Kurulu Başkanı ve üyelerine, İKA'nın değerli çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
Gaziantep Valisi Erdal Ata ise, şu ifadeleri kaydetti: "Gelişmiş ülkelerde, yaklaşık yüz yıllık bir geçmişe sahip olan ve o ülkelerin ekonomik gelişmesinde önemli fonksiyonlar üstlenen kalkınma ajansları, ülkemizde de kuruldukları bölgelerde, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasında önemli katkılar sağlamıştır. Yerelde kalkınma anlayışına uygun yeni bir model olarak kurulan kalkınma ajansları, bölgedeki etkin kuruluşları bir araya getirmeyi başarmış ve yerel ekonomiyi güçlendirmiştir. TRC1 bölgesini kaplayan Gaziantep, Kilis, Adıyaman İpekyolu Kalkınma Ajansı da bölgesel ihtiyaçları yerelde ve yerinde belirleyip, çözüm önerilerinin üretildiği bir merkez haline gelmiştir. Kuruluşundan itibaren kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına mali ve teknik destek sağlayan ajans, bölgede katılımcılık ilkesinin benimsenmesini sağlamaktadır. Eş zamanlı olarak, yatırım destek ofisleri bölgeye yerli ve yabancı yatırımcıları çekmek için tanıtım ve işbirliği faaliyetlerine devam etmektedir. İpekyolu Kalkınma Ajansı, 2012 yılında da birçok çalışmaya imza atmıştır. Bölgesel ve ulusal fuarlara katılım sağlanarak, bölgenin tanıtımı yapılmıştır. Ulusal ölçekte yapılan organizasyonlar sayesinde diğer kalkınma ajansları uzmanları ile bir araya gelme imkanı sağlanmıştır. Doğrudan faaliyet destekleri ile araştırma çalışmaları yürütülmüş, teknik destek programları ile kurumların kapasitelerinin arttırılmasına yönelik eğitimler organize edilmiştir. Bölgenin sanayi ve turizm sektörlerinin gelişmesine katkıda bulunan projelerin etkin bir şekilde izlenmesine devam edilmiştir. İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın gelecek dönemlerde de aynı hız ve etkinlikle çalışmalarını sürdüreceğine inancım sonsuzdur. Sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanabilmesi için bölgedeki tüm aktörlerin birlikte ve aynı amaç doğrultusunda hareket etmesi gerekmektedir. Yapılan tüm çalışmalarda desteğini esirgemeyen Yönetim Kurulu ve Kalkınma Kurulu üyelerini tebrik eder, ajansımızın başarılarının artarak devam etmesini temenni ederim."
Yapılan konuşmaların ardından, İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından Kilis Valisi Süleyman Tapsız'a devredildi. Kilis Valisi Tapsız, günün anısına Vali Erdal Ata ile GSO Başkanı Adil Konukoğlu'na hediye takdim etti.
(MDC-SO-Y)

26.12.2012 12:53:07 TSI

Editör: Wan Haber