CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'yı ziyaret etti.
Atakum'daki gelişmeler ve gelecekte yapılacak projeler hakkında bilgi almak, fikir alışverişinde bulunmak amacı ile Atakum Belediyesi'ni ziyaret eden CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, "Bugün Taflan-Çatalçam'ı yarın belki de tüm Atakum'u etkisi altına alacak olan erozyonu gidermeye yönelik girişimleri destekliyorum. Konu, üzerinde bütün ilgililerin ve kurumların bir araya gelerek ortak çalışma yapmasını gerektirecek kadar hassas ve ciddidir. Yapılması gereken ne ise vakit kaybetmeden bir an önce o yapılmalı ve sahilin taş yığını haline gelmesine müsaade edilmemelidir. Ben de bizzat bu işin takipçisi olacağım" dedi.
Sahilin bir başka sorununun ise doğu kısmındaki çevre düzenlemesi ve yürüyüş yolunun yapılamaması olduğunu söyleyen Milletvekili Kalkavan, "Bu projenin hayata geçmemesinin ana nedeni sahilde yaşanan işgaller olduğunu biliyorum. Bu konuda da Sayın Valimizin Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü, Atakum Belediyesi başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşları, bir masa etrafında toplayarak, soruna çözüm getireceğine inanıyorum. Samsun'un vitrini olan, turizm alanında büyük gelişmeler yaşanan Atakum'un bunu hak ettiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Dünyanın en güzel sahillerinden biri olan Atakum sahilinin erozyon nedeni ile daha fazla yıpranmasına müsaade edilmemesi gerektiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise, "Eğer acil önlem alınmaz ise sahilimiz her geçen gün biraz daha yıpranacak, yavaş yavaş yok olacaktır. Gelecek nesiller bu güzelim sahil yerine beton yığını ile karşı karşıya kalacaklardır. Bu içimi acıtmaktadır. Yeter ki bu sorunu çözmeye yönelik somut bir adım atılsın. Ben de ilgililere, yetkililere yardımcı olmaya, bunun için elimden ne geliyorsa, benden ne isteniyorsa onu yapmaya hazırım" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

17.01.2013 15:03:14 TSI

Editör: Wan Haber