Güzellik Uzmanı Aysun Allın Koçana, kalitesiz cilt bakım ürünlerinin güneş ışığıyla birleşince cilt kanserine yol açabileceğini söyledi.
Güzellik Uzmanı Aysun Allın Koçana, kadınların özellikle yüz bölgesine uyguladığı makyaj ve cilt bakım ürünlerinin kaliteli olmasının önemli olduğunu belirtti. Bu ürünlerin kalitesiz olması sonucunda yüz bölgesinde, hızlı yaşlanma, tedavi edilemeyecek leke olabileceğini kaydeden Koçana, bu ürünlerin cilt kanserine yol açabileceğini bildirdi. Makyaj malzemelerinin ucuz ya da pahalı olmasının önemli olmadığını ifade eden Güzellik Uzmanı Aysun Allın Koçana, şöyle konuştu: "Her kaliteli mal pahalı olacak diye bir şey yok. Her ucuz mal da kalitesizdir diyemeyiz. Ancak, bunu ayırt edebilmek önemlidir. Biz bu kullandığımız ürünleri yüzümüze, cildimize sürüyoruz. Cildimiz bir insanın giysisidir. Cildimize ne kadar iyi bakarsak yaşlanma dediğimiz faktörü o kadar yavaşlatırız. Kalitesiz cilt bakım ürünleri ve makyaj malzemeleri cildin hızlı yaşlanmasına, cildin matlaşmasına, cilt rengini değiştirir, yüzümüzde tedavi edilemeyecek geçmeyen lekeler bırakır. Sivilcelenmelere yol açar."
Kalitesiz ürünlerin içinde kimyasal içerikli maddeler olduğunu kaydeden Koçana, şunları söyledi: "İçinde çok kimyasal içeriği bulunan ürünlerin hepsi kanserojen etki yapar. Güneş ışığıyla birleştiği zaman bu etki daha da fazla olur. Bu da cilt kanserine yol açabilir ki bu da tedavisi zor bir hastalık."
Makyaj ve cilt bakım ürünlerinin kullanımı anlamında kadınlara önerilerde bulunan Koçana, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim kadınlara önerim, doğru ürün kullanmayı öğrenmeleri gerekir. Bunun için de profesyonellerden yardım almaları önemli. Makyaj malzemelerinin kalitesi konusunda, kullandıkları cilt bakım ürünlerinin markası ve kalitesi konusunda doğru bilgileri alarak sağlıklı bir cilt bakım ve makyaj yapabilirler. Bayanlara diğer bir önemli tavsiyem yaz kış güneş koruyucu olmadan güneşe çıkmamaları. Makyajlarını ciltlerini temizlemeden asla yatmamalarını istiyorum. Bunları temizlerken kesinlikle sabun kullanmasınlar. Cilt yapılarını öğrenip ciltlerini temizleyip ondan sonra yatağa girmelerini tavsiye ediyorum."
(EV-SK-Y)

04.02.2013 10:41:00 TSI

Editör: Wan Haber