Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından Kalıpçılar Vadisi İhtisas OSB'nin ilki Yalova'ya kurulacak. UKUB tarafından yapılan açıklamada, Yalova'da 13 yıl önce Bilişim OSB olarak tahsis edilen 342 dönümlük arazinin, 'Kalıpçılar Vadisi İhtisas OSB' olarak UKUB' a tahsis edildiği belirtildi. 2016 yılında tamamlanması hedeflenen OSB'de 70 kalıp firması yer alacak, 3 bin kişiye istihdam sağlanacak ve OSB yaklaşık 350 milyon dolara mal olacak.
UKUB Başkanı Şamil Özoğul, Kalıpçılar Vadisi projesini 2008 yılında başlattıklarını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan UKUB Başkanı Şamil Özoğul, yola çıkarken toplu iş yeri kooperatifi yapmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu konuda önemli girişimler yaptık. Marmara Bölgesi'nde otomotiv ve yan sanayilerine yakın 3 bölgede yer arayışımız oldu. Sonunda Yalova il merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve 13 yıl önce Bilişim OSB olarak tahsis edilen fakat atıl bekleyen arazi için yaptığımız başvuru olumlu sonuçlandı. Sektörümüz ve ülkemiz adına çok mutluyuz" dedi.
Kalıpçılar Vadisi İhtisas OSB projesi için Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ile görüştüklerini belirten Şamil Özoğul, "Geçen hafta yapılan Yalova Belediye Meclisi toplantısında söz konusu arazinin UKUB' a tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Çalışmalara hemen başlayacağız. 2016 yılı sonunda bölgenin hizmete girmesini hedefliyoruz" diye konuştu.
"SEKTÖRÜN ÖNÜ AÇILACAK"
UKUB Kalıpçılar Vadisi İhtisas OSB'de fabrikaların yanı sıra Kalıp Teknolojileri Ar-Ge Merkezi, Kalıp Deneme Merkezi, Kalıpçılık Meslek Lisesi ve Çıraklık Eğitim Merkezi ile sosyal tesislerin de yer alacağını vurgulayan Şamil Özoğul, örnek bir proje hazırladıklarını söyledi. Kalıpçılar Vadisi İhtisas OSB'nin hayata geçmesi ile kalıp sektörünün önünün açılacağını da vurgulayan Şamil Özoğul gelişmenin ülke sanayisi için de büyük fayda getireceğini belirterek şunları söyledi:
"Önümüzde 2023 hedefleri var. Hepimiz 10 yıl içinde Türkiye'nin dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmasını istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için imalat sanayiinin güçlü bir alt yapıya sahip olması gereklidir. Türkiye'de kalıp sektörü yıllarca ihmal edilmişti. Oysa kalıp sektörü üretimin bel kemiğidir. Dışarıdan kalıp getirerek üretimimizi geliştiremeyiz. UKUB olarak her fırsatta bu gerçeğe dikkat çekiyoruz. UKUB'un girişimleri ile kurulacak Kalıpçılar Vadisi İhtisas OSB sektöre doping etkisi yapacak. Girişimlerimizin olumlu sonuçlanması mutluluk vericidir."
(MŞ)

14.01.2013 12:07:25 TSI

Editör: Wan Haber