Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) tarafından yapılacak Kalıpçılar Vadisi OSB'nin ve bünyesinde yer alacak inovasyon merkezinin Yalova'nın önüne çıkan en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek, bunun için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.
Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova'da UKUB tarafından 340 dönüm arazi üzerinde kurulması planlanan Kalıpçılar Vadisi OSB ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koçal, bu projenin Yalova'nın önüne çıkan en önemli proje olduğuna dikkat çekti. UKUB yetkililerinin de dile getirdiği kamulaştırma bedellerinin yüksek oluşundan yakınan Koçal, "Umarım kamulaştırma bedellerinin yükselişi Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği'ni ürkütecek bir noktaya gitmez" dedi.
Projenin önemine işaret eden Koçal, "Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği tarafından yapılacak yatırımı Yalova'ya doğru anlatır ve burada yer alacak inovasyon merkezinden pay sahibi olabilirsek, hayal ettiklerimizin hayata geçme ihtimalini görerek bunu devlete de anlatırsak, ben bu projenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kalkınma projesi olacağına inanıyorum. Ben devletin yetkililerinin yerinde olsam, bu projenin olması için her türlü bedeli öderim. Bırakın devleti, Yalova yüksek katma değerli ve teknolojisi ile istihdamı değiştirecek bur projeye destek vermeli. Bu Yalova'nın en önemli hayati projesidir. Yalova'yı zenginleştirme, kalkınma, refah, kent kimliğinin belirginleşmesi noktasında bu kadar önemliyse, o zaman bu şehir elini taşın altına maddi olarak sokmalıdır. Bu valiliğin de, belediyenin de, il özel idaresinin de asli görevlerinden bir tanesidir. Belediyelerin yol yapmak ne kadar görevi ise, şehrin geleceğinin belirlenmesinde etkili olacak bu tip organizasyonlarda işin altına maddi, manevi elini koyması da o derece asli görevdir. Biz belediye olarak elimizi taşın altına sokarız. Çünkü ilin geleceği bu projeye bağlı. Ben bu projenin 20-30 yıllık süreçte Yalova'nın önüne çıkan en önemli proje olduğuna inanıyorum. Türkiye şu seyirde devam ederken, Türkiye'deki diğer illerin önünde çok hızlı sıçrama yapma şansı tanıyacak. Yalova'da herkesin bu projeye sahip çıkması lazım" diye konuştu.
(SÇ-MŞ)

11.02.2013 17:10:51 TSI

Editör: Wan Haber