WanHaber.com - Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi, kentin en önemli caddelerinden olan Kale Yolu, Eski Kale Yolu ve Eski Erzurum Caddesi’nde tarihi önemde çalışmalar yapıyor. Belediye bu yollarda yaklaşık 10 kilometre asfalt, 35 bin m2 kaldırım çalışması ve 5 kilometre drenaj çalışması yapacak. Belediye ayrıca sit alanı içerisinde yer alan yollarda da çalışma yapmak için gerekli kurumla yazılı başvuru yaptı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tüm noktalarında yapmış olduğu çalışmalarına çok önemli bir çalışma daha ekledi. Van Büyükşehir Belediyesi, ‘Kaleyolu, Eski Kale Yolu ve Eski Erzurum Caddesi’nde tarihi önemde bir çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi, bu yollarda asfalt, kaldırım ve drenaj çalışmalarını yaparak halkın hizmetine sunacak. Kentin en eski ve uzun yolları olarak anılan bu yollarda yapılacak çalışmaların bitmesi ile birlikte muazzam bir görüntü ortaya çıkacak.

“Kale’ye çıkan yollar yenileniyor”

Yıllardır hizmet almamış mahallelerde çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye bu çalışmalar ile birlikte kent merkezinde ve kenttin çok önemli olan noktalarında da önemli çalışmalar başlattı. Belediye ekipleri kentin en uzun caddelerinden biri olan Kale yolunda önemli bir çalışma başlattı. 2012 yılı içerisinde altyapısını tamamen değiştirerek yenileyen belediye ekipleri, daha sonra bu yolu asfaltlayarak buradaki çalışmalarını tamamlamıştı. Bu yıl içerisinde de bu yolda aşınma tabakası olacak olan asfalt serimi de yaparak bu yolu standartlara uygun hale getirecek. Kale yolu ile beraber bu yola çıkan diğer yollarında drenaj ve diğer altyapı çalışmalarını da başlatan belediye ekipleri bu yollar ile beraber buraya bağlı olan tüm sokak ve caddeleri de asfaltlayarak daha sonra kaldırım çalışmalarını başlatacak.

“10 kilometre asfalt, 35 bin m2 kaldırım, 5 kilometre drenaj”

Belediye ekipleri Kale yolu, Eski kale yolu ve Erzurum caddesinde toplamda 5 kilometre drenaj çalışmalarının ardında bu alanlarda 10 kilometre asfalt çalışması yapacak. Asfalt çalışmalarının ardında bu yollarda sağlı sollu olacak şekilde 35 bin m2 kaldırım çalışmasını da yaparak çalışmalarını tamamlayacak. Kentte büyük bir tarihe değer sahip olan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret akınına uğrayan Van Kalesi’ne giden yolun sit alanı içerisinde olduğundan dolayı belediye ekiplerinin burada çalışma yürütme yetkisi bulunmadığı için sadece Kale’ye giden yollarda bu çalışmalar yapılacak. Kaleye giden yolun hem dar olması hemde yayalar için kullanılamaz halde olmasından kaynaklı bu çalışmalar yapılıyor. Burada yaşayan yurttaşların da talebi doğrultusunda yapılan çalışmalar halkın büyük memnuniyetini kazanıyor.

“Bu yolların yapımına 3 milyon TL harcanacak”

Van Belediyesi Başkanlığı ayrıca Tarihi Varlıkları Koruma Kurulu’na da başvurarak Kale’nin yanında geçen yollara asfalt, kaldırım ve parke taşı çalışmaları yapma istediğini bildirdi. Yapılan başvurunun olumlu cevap vermesi dahilinde belediye ekipleri bu yolda da çok önemli çalışmalar yaparak bu yılları tarihi Van Kalesine yakışır bir dizayna kavuşturacak. Belediye ekipleri yapılan başvuruya olumlu cevap alması dahilinde yine Kale çıkışında bulanan Sümbül sokaktan, Yalı Mahallesi’ne giden ve buradan da İskele Caddesi’ne bağlanan yolda da çalışmalar yapacak. Yapılan ihale gereği 180 gün içerisinde tamamlanması gereken bu yolların yapımına 3 Milyon 194 bin TL harcanacak. Yolların bitmesi ile birlikte kentin en önemli caddelerinden biri olan Kale Yolu modern bir görünüme kavuşacak. 

Editör: Wan Haber