Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi'nde yeni kurduğu Kaleiçi Koordinasyon Merkezi'yle bölgede daha kaliteli hizmet verecek.
Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın simgesi ve önemli turizm merkezi olan Kaleiçi'nde yeni bir birim oluşturdu. Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kaleiçi Koordinasyon Merkezi'nin, Kaleiçi'nde oluşabilecek aksaklıkların giderilmesi yönünde etkin rol oynayacağı, sorunların yerinde tespit edilip, ilgili birim ve kurumlarla koordineli şekilde çalışılarak en kısa sürede çözümüne katkı sağlayacağı kaydedildi.
Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, ASAT, TEDAŞ, TELEKOM ve emniyet gibi kurumlarla koordinasyon sağlayacak birimin, şikayetlerin azaltılmasında ve çözüme kavuşturulmasında vatandaş ve kurumlar arasında köprü görevi üstleneceği belirtilirken, merkezin bölge esnafının yaptığı yol ve kaldırım işgalleri denetimini yapacağı ifade edildi. Kaleiçi Kullanım Yönergesi'nin maddelerini uygulamasını sağlayacak merkezin, turizm bölgesi Kaleiçi'nde önemli çalışmalar yürüteceği belirtildi.
Merkez ayrıca Kaleiçi Trafik Sirkülasyon Projesi kapsamında, Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile koordineli bir şekilde, bölgedeki araç trafik düzenini sağlamak, UKOME Genel Kurul kararları ile bölgeye girişleri yasaklanan araçların kontrollerini yapmak, yaya yolu olarak belirlenen yerlerde araç park edilmesini önlemekle görevli olacağı da kaydedildi.
(SK-Y)

28.01.2013 12:14:51 TSI

Editör: Wan Haber