Bartın'da sokakların dar olması ve kaldırımlara araç park edilmesi alışkanlığı nedeniyle diğer araçlar ve yayalar zor durumda kalıyor.
Bartın'da araçların kaldırımlara duyarsız bir şekilde park edilmesi nedeniyle aynı güzergahtan geçen diğer araç sahiplerini kızdırırken sokakta rahat yürünmesi de engelleniyor. Bartın Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince sürekli ikaz edilen, park ihlali yapan sürücüler hala duyarsızca davranmaya devam ediyor. Vatandaşlar, rasgele park edilen araçların hem yayalara hem de trafiği sıkıntıya soktuklarını söylediler. Vatandaşlar, "Kendimize ayrılan yaya yolları park halindeki araçlar tarafından işgal ediliyor. Yayalar yola çıkıyor. Bu durum kazalara, yaralanmalara, hatta ölümlere sebep olabiliyor. Kaldırım işgalinde bulunan araç sürücülerinin cezalandırılması gerekiyor" dediler.
Trafik polisleri ise, trafiğin ilerlemesi ve düzensiz park eden araçlar için aralıksız olarak çalışıyor. Polisin uyarılarını dikkate almayan sürücüler ise, polisin ayrılması ile birlikte tekrar gereksiz parklar yapmaya başlıyor.
(DK-OA-Y)

18.01.2013 11:09:24 TSI

Editör: Wan Haber