Ankara'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesiyle kaldırıma çıkan otomobil, yaklaşık iki metre havalandıktan sonra ağaca çarparak durabildi. Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen araçta sıkışan sürücü, olay yerinde yaşamını yitirdi.
Kaza, Yenimahalle, Mevlana Bulvarı'nda gece saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Gölbaşı'ndan Ulus istikametine gitmekte olan Zafer Osman Öztürk (46) idaresindeki 06 N 4862 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirmesiyle kaldırıma çıktı. Hızlı olduğu iddia edilen otomobil, kaldırımdan yaklaşık 2 metre havalandıktan sonra ağaca çarptı. Öztürk, çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen araçta sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar, durumu polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis, ikinci bir kaza ihtimaline karşı çevre güvenliğini alırken; sağlık ekipleri sürücünün yaşamını yitirdiği belirledi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, araçta sıkışan Öztürk'ün cansız bedenini yaklaşık 45 dakika süren çalışmalarının ardından çıkarabildi.
Kazayı görerek olay yerine gelen vatandaşlar, şaşkın bakışlarla itfaiye ekiplerinin çalışmalarını izledi. Bu sırada kazaya bakmak için araçlarını yol kenarına park eden sürücüler, ikinci bir kazaya davetiye çıkardı. Polis ekipleri, sürücüleri kaza ihtimaline karşı araçları bulunduğu yerden kaldırmasını istedi.
Kazayı seyir halindeyken gören Serkan Yıldız, "Arkadaşlarımı AŞTİ'ye bıraktıktan sonra eve dönüyordum. Araç çok hızlı geliyordu zaten. Önündeki arabaya makas attı. Yerler de ıslak, sanırım hakimiyetini kaybetti ve kaldırıma çıktı. Sonra çok rahat iki metre havalandı. Havalanınca ağaca ortadan girdi. Biz ileride zor durabildik. Bakmaya geldik, sürücü kafasını kaldırdı sonra da vefat etti" diye konuştu.
İtfaiye ekipleri tarafından ceset torbasına konulan Zafer Osman Öztürk'ün cesedi yapılan incelemelerin ardından Adli Tıp Morguna kaldırıldı.
Kaza nedeniyle kontrollü verilen trafik, aracın kaldırılmasın ardından normale döndü. Aracın kaldırımdaki tekerlek izleri dikkat çekti. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı. (OSM-

21.01.2013 07:06:22 TSI

Editör: Wan Haber