KORNA SESLERİNİ KİM SUSTURACAK?
 
Sürücülerin özellikle de halk otobüsü, minibüs gibi araçların şehir merkezinde gelişigüzel çaldığı korna sesi vatandaşları canından bezdirdi. Köşemi arayarak korna seslerinden şikayetçi olduğunu belirten esnaf ve vatandaşlar şunları söyledi: "Trafik kurallarını yok sayan özellikle minibüs ve halk otobüsleri çaldıkları kornalarla sağlımızı bozdular.  Sürücüler araçlarının içinde yasak olmasına rağmen müzik çalmaktadırlar. Hastamı var, taziyeye giden mi var,  işten yorgun dönen mi var umurlarında değil.  Uyaran yolcular azarlanmakta, hatta tartaklanmaktadır. Çalışma ruhsatı ve trafik kurallarına aykırı davranan,  kuralları ihlal eden minibüs, halk otobüsü ve diğer araçlar hakkında cezai işlem yapılmasını istiyoruz.  Toplu taşıma araçlarında yolcularını yüksek sesle bağırarak çağıran muavinler yetmezmiş gibi havalı korna çalarak yolcu çağıran sürücüler toplum sağlığını da hiçe saymaktadırlar.  Toplumun yaşam alanları içinde faaliyette bulunan araçların aldıkları çalışma ruhsatına bağlı kalarak kanunlara ve yasalara riayet etme zorunlulukları vardır.  Kural dışı davranarak esnafın ve vatandaşların huzurunu,  ruh sağlığını bozan sürücülere Belediye Trafik Denetleme ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ekiplerince müdahale edilmelidir.  Duraklara yakın bulunan iş yerlerimizde korna seslerinden bıktık, çalışamaz duruma geldik. Çığırtkanlık, korna çalmak ilimizde maalesef sıradanlaştı. Kanun ve yasaların uygulanmadığı ilimizde belediye yetkililerini görevlerini yapmaya davet ediyoruz."
 
KALDIRIM İŞGALİ NE ZAMAN SONA ERECEK?
Yayalara ait olan kaldırımların sergilerle işgal edildiğini belirten vatandaşlar şunları dile getirdi: " Van'da vatandaşa, birey yaşam alanı kalmadı. Caddeler, yol kenarlarına park eden araçlar,   kaldırımlar ise sergiler ile işgal altındadır. Ahbap çavuş ilişkisi içinde isteyen istediği yerde istediği kuralı koyabilmektedir. Van şehirden çok düzensiz, denetimsiz bir karmaşanın hakim olduğu yere benziyor. Yasaları ihlal eden, vatandaşın haklarını çiğneyenlere karşı denetim yapan, dur diyen neden yok?"
Yetkililer, ilgililer; vatandaştan, esnaftan gelen iki şikayeti de okudunuz.  Lütfen denetleyin,  gereğini yapın, yasaları uygulayın. Bu kentte artık düzen sağlayın. İnsanlarımız sizden bunu bekliyorlar. 
 

Esnaflar, Tüccarlar, Sanayiciler, İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler, Çiftçiler, İşsizler, Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler, Şoförler, Yolcular, Hastalar, Doktorlar, Sporcular. Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar, Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler. Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım, Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ 
İletişim: 05064790559
Editör: Wan Haber