Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve beraberindeki ekibi kaldırım işgalleri ile mücadele çalışmalarını esnaf temsilcileri ile paylaştılar.
Erzincan Belediyesi'nin 1 Ocak 2013 tarihinden bu yana yürüttüğü kaldırım işgalleri ile mücadele çalışmaları, Belediye Başkanı Yüksel Çakır tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde bir sunumla anlatıldı. Birlik başkanı Necmettin Ünal ve oda başkanlarının katıldığı toplantı, yapılan çalışmaların anlatıldığı bir sunumla başladı. Kaldırım işgallerinin geldiği boyutu gözler önüne seren sunumda ayrıca kentin bir turizm kenti kimliğine yönelik yaşadığı gelişmeler vurgulandı. Sunumda ayrıca kaldırım işgalleri dışında standart tabela ve standart vitrin çalışmalarına yönelik ilk örnekler de birlik üyesi oda başkanlarına tanıtıldı.
Daha sonra bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Halit Mutlu çalışmanın içeriği ve uygulama prensipleri hakkında bilgi verdi. Son olarak kürsüye gelen Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kaldırım işgallerinin geldiği boyuttan kimsenin memnun olmadığını ifade ederek, şehrimize yakışır bir ticari alan kimliğinin bu kente kazandırılacağını belirtti. Kaldırım işgallerinin ortadan kalkması ardından standart tabela ve standart vitrin çalışmalarının geleceğini söyleyen Çakır, tüm büyük projelerde olduğu gibi bu projede de çalışmaları paydaşlarla yani birlik ve odalar hatta esnaflarla tartışarak şekillendireceklerini vurguladı.
(CM-AA-Y)

15.01.2013 13:49:13 TSI

Editör: Wan Haber