Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından geçtiğimiz hafta hakarete maruz kalıp kovulan ve dün düzenlenen yürüyüşte kalbine yenik düşen öğretmen Halil Serkan Öz edebiyete uğurlandı. Öz için ikindi üzeri Yalova Merkez Camii’nde cenaze namazı kılındı ve tören düzenlendi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından hakaret edilip sınıftan kovulduktan sonra dün kendisine destek amacıyla düzenlenen “Öğretmene Saygı Yürüyüşü”nde geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Eğitim Sen üyesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz son yolculuğuna uğurlandı.

Öz için ikindi üzeri Yalova Merkez Camii’nde cenaze namazı kılındı ve tören düzenlendi.

Cenaze törenine, öğretmenin annesi Güler Öz, babası Kemal Öz, kız kardeşi Ebru Öz ile CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Eğitim- Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, sendika üyeleri, meslektaşları, öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çocuklarının tabutu başında taziyeleri kabul eden Güler ve Kemal Öz çifti, ayakta durmakta güçlük çekti.

Öz’ün cenazesi, kılınan namazın ardından yaklaşık oluşturulan

Kortej eşliğinde, omuzlarda taşınan öğretmen Öz’ün cenazesi Yalova Valiliği önünden geçerken alkışlı protesto bulunuldu ve ‘Vali istifa‘ sloganı atıldı.

Halil Serkan Öz’ün cenazesi Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Öz’ün mezarına kalemler bırakıldı.

Ne olmuştu?

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu geçen hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Yalova Termal Fen Lisesi’nde, Halil Serkan Öz’ün kılık ve kıyafetlerini beğenmediği için öğretmeni azarlayarak sınıftan kovmuştu.

Vali Cebiroğlu, öğretmen Öz’e “Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler” demiş, okul yöneticilerine de “Siz burada eşekbaşı mısınız? Yönetemiyorsanız istifa edin” ifadelerini kullanmıştı.

Kılık kıyafet yönetmeliğini protesto ettikleri için yönetmeliğe uymadıklarını söyleyen öğretmenlere de seslenen Vali Cebiroğlu, “Yönetmeliği bilerek eylem yapıyorsanız anarşistsiniz” dedi.

Yalova’da bulunan bazı sendikalar, düzenledikleri ’Öğretmene Saygı Yürüyüşü’ ile Vali Cebiroğlu’nu protesto etti. Yürüyüş sırasında rahatsızlanan öğretmen Halil Serkan Öz ambulansla Bursa’ya götürülmek istendi. Yolda iki kez kalbi duran Öz, hastaneye yetiştirilemeden hayatını kaybetti.

Eğitim Sen yaptığı açıklamada, Öz’ün kalp krizi sonucu yaşamını yitirmesinden valinin sorumlu olduğunu belirterek istifa etmesini istedi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ise yaptığı açıklamada “Böyle bir değerli öğretmeni kaybetmenin üzüntüsünü duyuyorum” dedi. imc

Editör: Wan Haber