Bir kavgada 3 bıçak darbesinden ikisi kalbine isabet eden ve ağır yaralanan Vedat Güler isimli genç, Özel İstanbul Hastanesi’nde ameliyata alındı.

Burada Op. Dr. Davut Demir tarafından yapılan başarılı bir operasyonla yavaş yavaş sağlığına kavuşan Vedat Güler, hayatını Op. Dr. Davut Demir'e borçlu olduğunu söyledi. Güler, “Bir kavgada bıçaklandım. 3 bıçak vurmuşlar, 2 tanesi kalbime bir tanesi de sağ tarafıma isabet etmiş. Şu an iyiyim” dedi.


Özel İstanbul Hastanesi’nde görevli Op. Dr. Davut Demir ise, hastanın 26 yaşında olduğunu ve kalbe isabet eden iki bıçak darbesiyle yaralı olarak geldiğini ve hemen ameliyata aldıklarını söyledi. Demir, “Bize geldiğinde ilk etapta hemen acilen ameliyata aldım. Ameliyatta kalbinin hem sağ, hem sol birer bıçakla yaralandığını gördük. Bu çok ender bir olaydır. Genelde kalpten yaralanmaların istatistiksel olarak yüzde 96-98’i, hastanın yaşamının sonlanmasıyla sonuçlanır. Fakat hastamızın şansı, bize yaşayarak ulaştı. Biz de yaptığımız başarılı ameliyatla hastayı tekrar hayata döndürdük. Şu anda durumu iyi. Bir iki gün içerisinde taburcu edeceğiz. Bu tür vakalar genelde dünyada çoğunluğu olay yerinde vefat eden hastalardır.

Yani kalbinden bıçaklanma vakaları genelde olay yerinde vefat ederler. Hastamız çok ciddi kan kaybı olmadan elimize ulaşmıştı. Bu durumlarda çok beklemeden hemen bir iki dakika içerisinde ameliyat edilmesi gerekiyor. Biz de hastamızı gelir gelmez bekletmeden direk ameliyat ettik. Göğsünü açtığımızda kalp zarı ile kalbin arasında kanın dolu olduğunu gördük. Her iki tarafı onardıktan sonra dikiş atarak onardık. Hastamızın şu anda durumu iyi” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber